FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Industrogradnja: u prvom polugodištu gubitak 25,65 milijuna kuna

ZAGREB, 25. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 25. rujna 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis

Industrogradnja: u prvom polugodištu gubitak 25,65 milijuna kuna

Građevinska tvrtka Industrogradnja u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila gubitak od 25,65 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je poslovala s neto dobiti od 17,16 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni su prihodi tvrtke u promatranom razdoblju iznosili 216,3 milijuna kuna i manji su za 25 posto, pri čemu su poslovni prihodi smanjeni gotovo 26 posto, na 212,78 milijuna kuna.

U prvom ovogodišnjem polugodištu prihodi Industrogradnje od prodaje u zemlji smanjeni su za 20,8 posto, na 170,16 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu povećani sa 20,2 milijuna kuna, na 33,56 milijuna kuna, a porasli su i financijski prihodi, sa 1,79 milijuna kuna, na 3,5 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Industrogranje u prvom polugodištu ove godine prema istom razdoblju lani smanjeni su 11 posto, na 241,98 milijuna kuna.

Račun Industrogradnje je u blokadi i poslovanje se odvija u otežanim uvjetima, navodi se u komentaru poslovnih rezultata.

Uprava također navodi kako je u 2005. godini napravljen ispravak vrijednosti potraživanja za koja Uprava smatra da naplata nije izgledna.

Uprava će stoga i u 2006. procijeniti izvjesnost naplate, uz već sada izvjesnu potrebu za dodatnim ispravkom vrijednosti, ali koji će biti manji po iznosu u odnosu na iznos iz 2005. Manji dio potraživanja za koja je u 2005. proveden ispravak vrijednosti u ovoj godini su naplaćena, dok je za najveći dio posve izvjesno da naplata neće biti moguća, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Također se kaže kako se protiv tvrtke, ali i u korist tvrtke vode brojni sudski sporovi, njih oko 5.000, a njihove ukupne učinke još nije moguće procijeniti.

Prema raspoloživim podacima pravnih stručnjaka, u 2005. su evidentirane rezervacije za troškove sudskih sporova u iznosu 25 milijuna kuna kao potencijalne obveze s tog osnova. U prvom tromjesečju ove godine rezervacije za troškove po osnovi sudskih sporova povećane su za 4 milijuna kuna, sukladno procjeni pravnih stručnjaka i managementa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙