FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić na gradilištu plinovoda na Učki

UČKA, 24. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesić poslijepodne je, u pratnji istarskog župana Ivana Jakovčića, obišao gradilište magistralnog plinovoda Pula-Karlovac na Učki.
UČKA, 24. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesić poslijepodne je, u pratnji istarskog župana Ivana Jakovčića, obišao gradilište magistralnog plinovoda Pula-Karlovac na Učki.

Predsjednik Uprave Plinacroa Branko Radošević izvijestio je predsjednika Mesića o trenutačnom stanju u gradnji.

Plinovod Pula-Karlovac sada se testira, a bit će pušten u puni rad sredinom listopada. Dugačak je 180 kilometara, a vrijednost mu je 90 milijuna eura, od čega 50 milijuna investira Plinacro, a ostatak je dobiven kreditom Europske investicijske banke.

Predsjednik Mesić je, na novinarsko pitanje da komentira novinske napise po kojima je dao "žuti" karton veleposlaniku u SAD-u Nevenu Jurici, izjavio kako je to rekao figurativno, te da "to znači da mu nije dao crveni karton".

Odgovarajući na pitanje o navodnom sukobu između njega i predsjednika Vlade Ive Sanadera oko ingerencija za posljednjeg posjeta SAD-u, Mesić je kazao da je "svakako bilo nesporazuma iako je ranije bilo dogovoreno između njega i Sanadera da premijer govori na Glavnoj skupštini UN-a".

No, rekao je Mesić, "pojavile su se krive informacije da premijer vodi hrvatsku delegaciju".

Kazao je da se ovakve situacije sigurno više neće ponavljati te da još mora o tom slučaju razgovarati s američkim veleposlanikom.

Na novinarski upit o zadovoljstvu odrađenim posjetima Kubi i SAD-u, predsjednik Mesić je kazao da se kod nas previše govori o lobiranju, a da bi se trebalo više brige voditi o mogućnostima da se hrvatsko gospodarstvo i tvrtke izbore za pozicije koje su nekad imale na inozemnim tržištima.

Na novinarsko pitanje o komentaru slučaja Brodosplita, te najava koje su proteklih dana obavljivali pojedini mediji da će Državno odvjetništvo podići optužnice u vezi s Brodosplitom, Mesić je rekao da nije upoznat detaljno s tim predmetom. Dodao je kako "pravosuđe i policija u svakom slučaju moraju provesti postupak protiv odgovornih, bez obzira na kojoj se poziciji oni nalaze, a da sud na kraju o tome treba donijeti pravorijek".

Predsjednik Mesić u nastavku će posjetiti gradilište Istarskog ipsilona, a potom će večeras biti nazočan svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙