FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 25. rujna

ZAGREB, 24. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 25. rujna.
ZAGREB, 24. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 25. rujna.

VUKOVAR - Svečano postrojavanje pripadnika 204. vukovarske brigade Hrvatske vojske (HV), koja je 1991. sudjelovala u obrani Vukovara od srpske agresije. U organizaciju postrojavanja 204. brigade HV-a, kojim će se obilježiti 15. obljetnica osnutka te brigade, uključeni su ratni zapovjednici 204. brigade, Mile Dedaković i Branko Borković, grad Vukovar i hrvatski državni vrh, koji će u Vukovaru predstavljati predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. U izaslanstvu Vlade bit će i ministri obrane te unutarnjih poslova, Berislav Rončević i Ivica Kirin.

Uoči svečanog postrojavanja 204. brigade HV-a, koje će na vukovarskom Gradskom stadionu početi u 12 sati, državna izaslanstva odat će počast poginulima hrvatskim braniteljima u obrani Vukovara, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari (11,10 sati) i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata (11,30 sati). Vijence će položiti i izaslanstva 204. vukovarske brigade te lokalnih vlasti.

Nakon postrojavanja, tijekom kojega će predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks braniteljima Vukovara uručiti Spomen plakete Vukovar 1991., protokolom je predviđen mimohod do Trga Republike Hrvatske u središtu Vukovara, gdje će misu u 13,45 sati predvoditi biskup đakovački i srijemski, msgr. Marin Srakić.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić dat će izjave novinarima oko 13,05 sati.

Ministrica Kosor u 13,15 sati uručit će ključeve za useljenje u 12 stanova vojnim invalidima (Ulica Nikole Tesle 10).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić bit će gost na Hrvatskom radiju u emisiji "S predsjednikom na kavi" (u 15,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za područnu i regionalnu samoupravu Hrvatskog sabora (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana Stjepana Radića u 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog zastupnika Slavena Letice na temu "Novi saborski projekti i javne inicijative" (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će čelnici stranke govoriti o prijemu HSLS-a u Europsko udruženje liberalnih i demokratskih stranaka (ELDR). Također će se osvrnuti na izjave slovenskog ministra vanjskih poslova, Dimitrija Rupela, o granici između Slovenije i Hvatske, (Zrinjevac 17/1, 11 sati).

ŠIBENIK - Na zahtjev Kluba vijećnika HDZ-a, održat će se sjednica Skupštine Šibensko-kninske županije, a na dnevnom je redu prijedlog o iskazivanju nepovjerenja županu Duji Stančiću (HDZ). Budući da HDZ nema većinu u Županijskoj skupštini očekuje se da će potporu za smjenu župana dobiti od koalicijskih partnera, HSP-a i HSU-a. Odluku o pokretanju postupka razrješenja, kao i suspenziji Duje Stančića sa svih stranačkih dužnosti, donijelo je predsjedništvo HDZ-a 4. rujna, nakon što je završena policijska istraga protiv Stančića zbog sumnje da je svom zaštitarskom poduzeću FIT bez javnog natječaja dodijelio posao čuvanja poslovne zgrade Šibensko-kninske županije (Gradska vijećnica, u 9,30 sati).

ZAGREB - Savjet za nacionalne manjine i WYG Intenational-a iz Velike Britanije održat će konferenciju za novinare u povodu službenog otvaranja projekta "Potpora vijećima nacionalnih manjina u područjima od posebne državne skrbi", kojeg financira Europska unija u sklopu godišnjeg programa CARDS 2003. (prostorije Novinarskog doma, Perkovčeva 2, u 10 sati).

ZAGREB - Centar za ljudska prava u suradnji s Misijom OESS-a u Hrvatskoj organiziraju konferenciju pod nazivom "Jačanje uloge institucije pravobranitelja u Republici Hrvatskoj". Na konferenciji se, uz ostale, očekuje nazočnost voditelja Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincenta Degerta te voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgea Fuentesa Villalong (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića u 9 sati).

PULA - Otvaranje konferencije "Ovisnost, zlouporaba droga, rehabilitacija, resocijalizacija, smanjenje štete - Trendovi, pristupi i odgovori društva na suzbijanje zlouporabe opojnih droga" (hotel "Histria", u 9 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za financije Gradske skupštine Grada Zagreba na kojoj će, između ostaloga, biti riječi o polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna Grada Zagreba za razdoblje siječanj-lipanj ove godine (Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5, dvorana D, prvi kat u 11 sati).

ZAGREB - Svečano otvorenje Tjedna Hrvata iz Slovenije (od 25. do 29. rujna) koji organizira Hrvatska matica iseljenika u suradnji sa Savezom hrvatskih društava u Sloveniji. Pokrovitelj manifestacije je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Nakon svečanog otvorenja bit će otvorene dvije izložbe - izložba karikature "Sadašnji i prijašnji" Darka Šarca i izložba slika (ulje na platnu) Silva Majkusa, (Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, u 19 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Robina Harrisa "Povijest Dubrovnika". Knjigu će, uz autora, predstaviti Stjepan Ćosić, Ivan Prlender i Vilko Težak (Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2, Velika dvorana u 13 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Ive Perića "Zagreb - od 1850. do suvremenog velegrada". Knjigu će uz autora predstaviti i recenzenti Mira Kolar i Mirko Valentić te ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić (Muzej grada Zagreba, Opatička 20 u 13 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hinaŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙