FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 23. rujna 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 23. rujna 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas 12. konferenciju Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH) pod nazivom "Vratimo mlade" na kojoj je istaknuta "potreba stvaranja uvjeta za povratak i ostanak mladih na ratom stradalim područjima". Jadranka Kosor tom je prigodom istaknula da se povratak prognanika privodi kraju te da je dosad obnovljeno više od 140 tisuća stambenih objekata, na što je utrošeno više od 14 milijardi kuna. Podsjetila je da još oko 2500 ljudi čeka na povratak, te da je na popisu zatočenih i nestalih više od tisuću osoba za čije je obitelji, kao i za branitelje, Vlada prošle godine donijela Uredbu o dodjeli oko sedam tisuća kuća na područjima posebne državne skrbi. Glavne teme konferencije bile su još zakoni o područjima posebnoga državnog interesa te o naknadi ratne štete.

OSIJEK - Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić na današnjoj je konferenciji za novinare optužio koalicijsku vlast (HDSSB i HSP) za neredovito sazivanje osječko-baranjske Županijske skupštine, tvrdeći kako na taj način "koče" projekte koji bi se mogli realizirati iz državnog proračuna. "Upravo oni koji su najviše javno deklariraju kao zagovornici zapostavljenosti Slavonije i Baranje, u vrijeme kada se lobiraju projekti iz državnog proračuna, nisu sazvali Skupštinu dva i pol mjeseca i čekaju da to učine dan-dva prije isteka zakonskog roka u kojem se Skupština mora sazvati", rekao je Ivić. Dodao je kako je i to dokaz da se "koalicijski partneri ne mogu dogovoriti o mnogim stvarima vezanim za zajednički nastup na Skupštini".

VUKOVAR - Pobjedom ultramaratonca Dražena Flajsa, danas je završio 5. memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putovima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata" koji je organizirala Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba. Ultramaraton Zagreb-Vukovar krenuo je 19. rujna s mjesta odakle su pripadnici zagrebačkoga HOS-a sredinom rujna 1991. godine krenuli prema Vukovaru, u obranu istočne Slavonije, a završio je na Ovčari nedaleko od Vukovara, na mjestu na kojem je pobijeno 200 ranjenika i civila iz vukovarske bolnice. Stazu dugačku 362 kilometra od Zagreba do Ovčare, podijeljenu u pet dionica, u cijelosti je pretrčalo devet natjecatelja. Sudjelovala su 23 natjecatalja, a među njima su bili i svi dosadašnji pobjedinici te najduže i nazahtjevnije atletske utrke u Europi koja je uvrštena i u službeni kalendar Hrvatskog atletskog saveza.

KARLOVAC - U povodu svojeg dana, Savez vozača i automehaničara Republike Hrvatske i njegove 22 udruge održali su danas u Karlovcu središnji skup na kojem su upozorili na nepoštivanje zakonskih propisa vezanih uz radno vrijeme profesionalnih vozača i s tim u vezi umor kao uzrok teških prometnih nesreća. Predsjednik Saveza vozača i automehaničara Hrvatske Stipan Matoš zauzeo se za pojačan nadzor vozača u samim prijevozničkim tvrtkama te pojačan nadzor prometnih inspekcija i policije. Istaknuo je da Savez među svojim članovima provodi program "Vozite s više znanja - vozite odgovorno i sigurno", a uskoro će predložiti da se takav ili sličan program ozakoni. Time bi se profesionalni vozači, kojih je u Hrvatskoj oko 50.000, obvezali na stalno osposobljavanje.

ZAGREB - Nekoliko filmova snimljenih u produkciji Hrvatske televizije, među kojima i "Volim te" Dalibora Matanića, sudjelovat će na 58. međunarodnom natjecanju za radio, televiziju i web "Prix Italia", koje će se održati od 24. do 30 rujna u Veneciji. Natjecanje se održava od 1948., a osnovala ga je talijanska radiotelevizija RAI na otoku Capri. "Prix Italia" ima 80 članova među radiotelevizijskim kućama, privatnih i javnih, koje predstavljaju 42 zemlje sa svih pet kontinenata. Jedna od članica je i Hrvatska radiotelevizija (HRT), koja je na natjecanje prijavila dokumentarne filmove "Lika, tu pored nas" Ane Jelinić i "Cellissimo" Miljenka Bolanče te dramu "Mrtvi kutovi" Alda Tarozzija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙