FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladež HDZ-a BiH poziva na jedinstvo Hrvata u BiH i RH

MOSTAR, 23. rujna 2006. (Hina) - Mladež HDZ-a Bosne i Hercegovine pozvala je, u deklaraciji prihvaćenoj u subotu na programskoj konvenciji, na jedinstvo Hrvata u BiH i Republici Hrvatskoj.
MOSTAR, 23. rujna 2006. (Hina) - Mladež HDZ-a Bosne i Hercegovine pozvala je, u deklaraciji prihvaćenoj u subotu na programskoj konvenciji, na jedinstvo Hrvata u BiH i Republici Hrvatskoj.

U deklaraciji se ističe potreba "jedinstva nacionalnog korpusa na kulturnom i duhovnom planu te bliske suradnje zbog geopolitičkih, gospodarskih, prometnih povezanosti Republike Hrvatske i BiH".

Usto se ističe potreba ustroja države BiH koja će biti jednaka za sva tri naroda i decentralizirana te osiguranje uvjeta za gospodarski razvitak i opstanak. Mladež HDZ-a poziva vlast da poticajima omogući bolje uvjete djeci i mladima.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je na konvenciji kako će ova stranka na predstojećim izborima osvojiti najmanje 60 posto glasova Hrvata u BiH, a Ivo Miro Jović ostati hrvatski član Predsjedništva te je pozvao mlade da se istinski uključe u politički život.

Čović je ocijenio kako su predstojeći izbori povijesni jer će pobjednici sudjelovati u pregovorima o novom Ustavu ali i okončati mandat međunarodne uprave.

Predsjednički kandidat ove stranke Ivo Miro Jović pozvao je mlade da postanu predvodnikom HDZ-a BiH i dodao da će se njegova stranka u izbornoj kampanji isključivo baviti svojim programom, a ne kritiziranjem drugih stranka te da se neće služiti lažnim obećanjima.

Pismo potpore skupu su poslali Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić te hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić i predsjednik HKD Napretka Franjo Topić.

Na skupu su pročitani i dopis Hrvatsko-američke udruge te sporazum stranačkih odbora HDZ-a Travnika i Kršćansko-demokratske stranke (CDU) iz Leipzeiga koja je obećala lobirati za prijam HDZ-a BiH u članstvo Europske pučke stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙