FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 22. rujna

ZAGREB, 22. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 22. rujna.
ZAGREB, 22. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 22. rujna.

ZAGREB - Na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položit će vijenac ispred spomen ploče postavljene u zagrebačkom Općinskom sudu u znak sjećanja na tragično ubojstvo sutkinje Ljiljane Hvalec, odvjetnice Hajre Prohić, supruge počinitelja Gordane Oraškić te ranjavanja zapisničarke Stanke Cvetković (zgrada Općinskog suda u Zagrebu, Vukovarska 84 u 11 sati). Dan na koji se prije sedam godina dogodio taj tragični događaj obilježava se od 2004. kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama Općinski sud će u 9 sati ispred sudnice pokojne Ljiljane Hvalec održati komemoraciju, a u 13,30 sati na groblju Mirogoju komemoraciju će predvodit Udruga hrvatski sudaca.

ZAGREB - Izaslanstvo Europske komisije svečano će otvoriti CARDS projekt "Sprječavanje i suzbijanje pranja novca" kojem je cilj pružiti institucionalnu potporu institucijama koje rade na sprječavanju i suzbijanju pranja novca u Hrvatskoj. Nazočan će biti šef izaslanstva Europske komisije Vincent Degert te predstavnici ministarstava pravosuđa, financija i unutarnjih poslova (Hrvatska gospodarska komora u 13 sati).

RIJEKA - Udruge proizašle iz Domovinskog rata dodijelit će na svečanosti Gradu Rijeci Priznanje grada junaka Domovinskog rata. Priznanje se dodjeljuje na inicijativu Udruge branitelja, udovica i invalida Domovinskog rata "Podravke" i Hrvatskog generalskog zbora, a uručit će ga admiral Ante Budimir. (Hrvatski kulturni dom na Sušaku, 11 sati)

ZAGREB - Prva konferencija udomitelja djece Hrvatske pod nazivom "Udomiteljstvo kao partnerstvo - međunarodna iskustva". Konferenciju organizira Forum udruga udomitelja djece "za kvalitetno udomiteljstvo". Konferencija je zamišljena kao mjesto susreta, razmjene iskustava i učenja udomiteljica i udomitelja djece iz cijele Hrvatske, predstavnika udruga iz Hrvatske i susjednih zemalja, županijskih timova za potporu udomiteljima, Centara za socijalnu skrb. Glavni izlagači na konferenciji bit će predstavnici Međunarodne udruge udomitelja djece (FCO) (hotel Dubrovnik u 10 sati).

OPATIJA - Otvaranje 3. hrvatskog simpozija o nadomještanju bubrežne funkcije i transplantacijkoj medicini s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Medicinskog fakulteta u Rijeci i KBC Rijeka. Rad skupa, koji traje do subote, odvijat će se u plenarnim predavanjima, radionicama kao i usporednom simpoziju medicinskih sestara, odnosno tehničara o specifičnim pitanjima vezanim uz transplantaciju i dijalizu (kongresni centar hotela "Četiri opatijska cvijeta", 13 30 sati)

ZAGREB - Sjednica Gradskog poglavarstva Grada Zagreba (zgrada Gradskog poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372 u 11 sati).

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota posjetit će arheološki lokalitet Vučedol, na kojemu od početka rujna traju arheološka istraživanja prapovijesnih kultura koja se od prošle godine provode u sklopu projekta Vlade RH i Razvojne banke Vijeća Europe "Istraživanja, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol" (Arheološki lokalitet Vučedol u 10,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Politički procesi Vlade Gotovca - dokumenti" u kojoj se objavljuju dokumenti istražnih i sudskih procesa vođeni protiv Vlade Gotovca 1972. i 1981./1982. godine. (palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4 u 18 sati).

ZAGREB - Prvi koncert Zagrebačke filharmonije u novoj sezoni u ciklusu Bijela oktava, na kojem će biti izvedena djela Carl Maria von Webera, Richarda Straussa i Ludwiga van Beetthovena. Koncertom ravna Pavel Kogan, a solist na rogu je Radovan Vlatković (koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u 19,30 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV:

prijepodne - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙