FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za dva tjedna bit će poznati rezultati istrage o korupciji engleskih trenera

LONDON, 20. rujna 2006. (Hina/Reuters) - Sinoćnja televizijska emisija o korupciji u engleskoj Premier ligi, koja je prikazana na BBC-u, pokrenula je lavinu reakcija sa svih strana.
LONDON, 20. rujna 2006. (Hina/Reuters) - Sinoćnja televizijska emisija o korupciji u engleskoj Premier ligi, koja je prikazana na BBC-u, pokrenula je lavinu reakcija sa svih strana.

U dokumentarcu pod naslovom "Pod krinkom - prljave nogometne tajne" tvrdi se da je 18 sadašnjih i bivših trenera u Premier ligi sudjelovalo u nezakonitim radnjama, odnosno da su od menadžera raznih nogometaša primili mito kako bi ubrzali transfere igrača iz kluba u klub. Optužbe su izrečene na račun trenera Boltona Sama Allardycea i njegova sina Craiga, a spomenuti su i trener Portsmoutha Harry Redknapp, te prvi čovjek omladinskog pogona Chelseaja Frank Arnesen.

Svi oni su opovrgnuli tvrdnje o nezakonitim radnjama.

Priča o korumpiranim engleskim trenerima nije novost. Engleski nogometni savez još je siječnju ove godine pokrenuo istragu o ovom slučaju, a vodi je bivši šef londonske policije John Stevens. Rezultati istrage trebali bi biti objavljeni 2. listopada.

Nakon sinoćnje emisije na BBC-u Engleski nogometni savez je zatražio pomoć od autora dokumentarca, zamolivši ih da sve dokaze koje imaju predaju istražnoj komisiji koju vodi John Stevens.

Isti apel uputio je i britanski ministar sporta Richard Caborn. "Optužbe koje su iznesene u dokumentarcu ozbiljno narušavaju ugled nogometa i potrebno ih je detaljno istražiti. Također, ovaj slučaj naglašava potrebu da se što hitnije donese zakonska regulativa koja bi unijela više reda u nogomet, a za što se zalažem već duže vrijeme", izjavio je ministar Caborn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙