FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Došenu određen pritvor

RIJEKA, 16. rujna 2006. (Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo je danas žalbu Državnog odvjetništva i odredilo pritvor protiv osumnjičenog odvjetnika Velimira Došena, kojega se tereti za kazneno djelo pomaganja u sprječavanju dokazivanja.
RIJEKA, 16. rujna 2006. (Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo je danas žalbu Državnog odvjetništva i odredilo pritvor protiv osumnjičenog odvjetnika Velimira Došena, kojega se tereti za kazneno djelo pomaganja u sprječavanju dokazivanja.

Pritvor mu je određen zbog bojazni od ometanja istrage utjecajem na svjedoke, priopćeno je danas sa Županijskog suda u Rijeci.

Došen je nedavno priveden s još sedam osoba, a protiv svih osmero pokrenuta je sudska istraga jer se sumnjiče se za kaznena djela iznude i sprječavanja dokazivanja te još neka kaznena djela.

Došen boluje od kronične bolesti od koje mu je tijekom saslušanja pozlilo. Jedini iz te skupine bio pušten da se brani sa slobode, a ostalima je određeno produljene pritvora od 30 dana.

U priopćenju se navodi da su tri žalbe odbijene kao neosnovane: žalba Živka Letića, osumnjičenog za kaznena djela pokušaja iznude, sprječavanja dokazivanja i krivotvorenja novca, Suzane Vozila, osumnjičene za kazneno djelo pokušaja iznude i Boška Lončara, osumnjičenog za kaznena djela sprječavanja dokazivanja, zloporabe položaja i ovlasti.

Prvoosumnjičeni Januz Dervishi, kojega se tereti za pokušaj iznude i dva kaznena djela sprječavanja dokazivanja te Dragan Majkić, osumnjičen za pomaganje u sprječavanju dokazivanja, nisu podnijeli žalbe protiv rješenja o određivanju pritvora.

Prihvaćena je žalba Vulneta Sedollija, kojeg se tereti zbog kaznenog djela pokušaja iznude, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, pa će se u nastavku sudske istrage braniti sa slobode.

Hasanu Ćerićiju, osumnjičenom za sprječavanje dokazivanja, još nije istekao rok za žalbu, pa će o njegovoj žalbi, ako ju dostavi, Izvanraspravno vijeće odlučivati naknadno.

Rješenja Vijeća su pravomoćna i žalba na njih nije dopuštena.

Po istražnom prijedlogu, Dervishi i Vozila se terete da su tijekom travnja i svibnja 2006. godine planirali i potaknuli iznuđivanje novaca od javnog bilježnika Velibora Panjkovića. Zajedno s Sedollijem i Letićem su, uporabom sile i prijetnjom, od Panjkovića tražili 300.000 eura, prijeteći smrću njemu i njegovoj obitelji.

Dervishi, Letić, Ćerići, Došen, Majkić i Lončar terete se za sprječavanje dokazivanja koje je u svezi sa slučajem propucavanja "porschea" na riječkoj Rivi potkraj kolovoza, za što je okrivljen 24-godišnji Robert Filipović iz Rijeke. Šestorica se terete se da su dva svjedoka iz tog slučaja prisiljavala na promijenu iskaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙