FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 16. do ponedjeljka 18. rujna

ZAGREB, 15. rujna 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za razdoblje od subote 16. do ponedjeljka 18. rujna.
ZAGREB, 15. rujna 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za razdoblje od subote 16. do ponedjeljka 18. rujna.

SUBOTA 16. rujna

----------------

HAVANA - Završni dan konferencije Pokreta nesvrstanih na kojem Hrvatska sudjeluje kao promatrač.

Predviđeno je da hrvatski predsjednik Stjepan Mesić održi govor.

MUENCHEN - Počinje Oktoberfest (do 3. listopada).

NEDJELJA 17. rujna

------------------

VILLEFRANCHE-DE-ROUERGUE - Hrvatski premijer Ivo Sanader bit će u nedjelju na svečanosti otvaranja spomen-parka posvećenog pobuni Hrvata u Villefranche-De-Rouergue 1943.

Na svečanosti će sudjelovati i francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy te veleposlanica Bosne i Hercegovine u Francuskoj Željana Zovko.

BERLIN - U nedjelju se u njemačkim saveznim zemljama Berlin i Mecklenburg-Vorpommern održavaju izbori za lokalni parlament. Očekuje se da će u objema najviše glasova osvojiti Socijaldemokratska stranka Njemačke.

ŠVEDSKA - Opći izbori.

PONEDJELJAK 18. rujna

---------------------

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će predsjednika Narodnog sobranja Republike Bugarske Georgija Pirinskog koji stiže u jednodnevni radni posjet Hrvatskoj.

Dvojica predsjednika parlamenata razgovarat će o suradnji u okviru parlamentarne dimenzije Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Republika Hrvatska je preuzela jednogodišnje predsjedanje SEECP-om na summitu u Solunu u svibnju ove godine. Nakon Hrvatske SEECP-om će predsjedati Bugarska.

Uz Hrvatsku i Bugarsku sudionice SEECP-a su Albanija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Makedonija, Moldova, Rumunjska, Srbija i Turska, a zahtjev za članstvom podnijela je i Crna Gora.

BEČ - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 50. Zasjedanju glavne konferencije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Na marginama te konferencije ministrica Grabar-Kitarović sastat će se i s izvršnim tajnikom Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa Tiborom Tothom.

BRUXELLES - Četverodnevni bilateralni screening za poglavlje prometne politike održat će se sljedeći tjedan u Bruxellesu.

Screening, tijekom kojega će hrvatski predstavnici upoznati Europsku komisiju sa stanjem hrvatskog zakonodavstva i dosad ostvarenom razinom usklađenosti s pravnom stečevinom EU-a na polju prometne politike, održat će se od 18. do 21. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙