FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Airlines zabilježio 15-milijuntog putnika

ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines zabilježila je danas 15-milijuntog putnika u svojoj povijesti.
ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines zabilježila je danas 15-milijuntog putnika u svojoj povijesti.

Jubilarni putnik odnosno putnica bila je na letu iz Frankfurta u Zagreb u 10,05 sati.

Kako su podsjetili iz Croatia Airlinesa, prvi komercijalni let te kompanije obavljen je 5. svibnja 1991. godine na liniji Zagreb-Split te je to ujedno bio i početak redovitog letenja u domaćem prometu.

Godinu kasnije, 5. travnja 1992., hrvatska zrakoplovna tvrtka počela je redovito letjeti i u međunarodnom prometu, a prvi međunarodni let obavljen je na liniji Zagreb-Frankfurt.

Upravo na letovima Zagreb-Split i Zagreb-Frankfurt zabilježeno je najviše letova u domaćem i međunarodnom prometu, navode iz Croatia Airlinesa.

Tako je na letovima Zagreb-Split i obratno od svibnja 1991. do danas zabilježeno ukupno 2,8 milijuna putnika.

Na letovima Zagreb-Frankfurt i obratno od travnja 1992. do danas zabilježeno je 1,36 milijuna putnika.

Od svibnja 1991. do danas u redovitom domaćem prometu Croatia Airlinesa zabilježeno je više od 5,25 milijuna putnika, a od travnja 1992. do danas na međunarodnim letovima prevezeno je više od 7,96 milijuna putnika.

Na čarter letovima hrvatske zrakoplovne kompanije dosad je zabilježeno 1,77 milijuna putnika.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙