FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić čestitao 15. obljetnicu utemeljenja HRM-a

ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku svim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice u povodu 15. obljetnice utemeljenja i djelovanja HRM-a.
ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku svim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice u povodu 15. obljetnice utemeljenja i djelovanja HRM-a.

Podsjetivši na njihovu nedavnu slavnu prošlost Predsjednik naglašava kako je Hrvatska ratna mornarica danas svoje svakodnevne dužnosti promicanja i zaštite hrvatskih interesa na moru, otocima i priobalju uskladila s potrebom razvoja i jačanja svojeg potencijala. Naglasio je kako su pripadnici HRM-a davali i dragocjenu potporu i stanovnicima naših otoka.

"Sigurnosna kretanja u regiji i cijelom svijetu nameću nove prilagodbe, fleksibilnost i stalno usavršavanje. Hrvatska je ratna mornarica svojim mnogobrojnim bilateralnim i multilateralnim vježbama pokazala otvorenost za suradnju i razmjenu iskustava", ističe hrvatski Predsjednik.

Podsjetivši kako Hrvatska ratna mornarica provodi nadzor i zaštitu mora, kao i epikontinentalnog pojasa nad kojim Republika Hrvatska ima puni suverenitet, Predsjednik je izrazio uvjerenje da će Zakon o obalnoj straži, koji bi trebao biti ubrzo donesen omogućiti još lakše obavljanje tog posla. "Uz uvjet da hrvatska državna vlast osigura sve uvjete kako bi ispunila i provela planove dugoročnog plana razvoja OSRH, Hrvatska će se ratna mornarica na svoju 25. obljetnicu moći podičiti suvremenom organizacijom, opremljenošću i obučenošću. Vjerujem da ćete, kao što ste to činili svih ovih godina, i dalje ulagati svu svoju snagu, znanje, stručnost i optimizam u modernizaciju, preustrojavanje i jačanje Mornarice.

U tome vam želim puno ustrajnosti, uspjeha i profesionalnog zadovoljstva", naglasio je predsjednik Mesić.

Ovom prilikom, svim promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice upućujem posebne čestitke. Svima vama, uz mirno more, želim sigurnu i prosperitetnu budućnost. Uz vašu snagu i sposobnost, te uz očekivane odlučne poteze hrvatske državne vlasti u drugim područjima razvoja, takvu budućnost možemo osigurati zajedničkim snagama", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙