FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska -za četvrtak, 14. rujna

ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak 14. rujna.
ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak 14. rujna.

Zvjezdicom (*) je označen novi događaj, za kojeg je poziv stigao nakon emitiranja prve Najave događaja za četvrtak, 14. rujna.

ZAGREB - Redovita sjednica hrvatske Vlade, na kojoj Vlada treba odlučiti da istraživanje o stvarnu stanju korupcije u Hrvatskoj provede USKOK, u suradnji sa zagrebačkim Pravnim fakultetom. Taj će prijedlog najprije razmotriti uži kabinet, a nakon toga trebao bi se naći i pred ministrima na Vladinoj sjednici. Istraživanjem koje bi proveo USKOK u suradnji s Pravnim fakultetom, trebalo bi prikupiti podatke o stvarnu stanju korupcije, a dosadašnja istraživanja raznih ustanova pokazivala su da Hrvati svoju zemlju doživljavaju kao korumpiranu. Vlada će danas, kako se očekuje, predložiti i svoje članove u radnu skupinu za izgradnju sinagoge i Židovskoga kulturnog centra u Praškoj ulici u Zagrebu, na prostoru koji pripada Židovskoj općini. Izgradnju bi u jednakim omjerima financirali grad Zagreb i država, (Trg sv. Marka 2 u 12 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predstavit će Nacionalnu populacijsku politiku. (Trg sv. Marka 2 u 11 sati).

(*) OGULIN - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovat će u proslavi dana grada Ogulina i blagdana Uzvišenja Sv. Križa (od 10,30 sati). Nakon sudjelovanja u procesiji i na svetoj misi u povodu blagdana Uzvišenja Sv. Križa koju predvodi gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva grada Ogulina, gdje će se prigodno obratiti vijećnicima. Svečana sjednica ogulinskoga Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva počinje u 12,30 sati u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) s temom "Osvrt na odluku državnog vrha o odustajanju od daljnje revizije pretvorbe i privatizacije", (dvorana Ivana Kukuljevića, zgrada Hrvatskog sabora u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke (HNS) o ukidanju izravnog HTV-ovog prijenosa saborskih sjednica.(dvorana Ivana Kukuljevića, zgrada Hrvatskog sabora u 10,30 sati).

ZAGREB - Okrugli stol Stručnog vijeća Hrvatske seljačke stranke (HSS) na temu "HSS za obrazovanje odraslih", (Središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/III u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge sindikata (HUS) o prijedlogu za sklapanje općeg kolektivnog ugovora, (Trg Kralja Petra Krešimira IV. 72 u 10 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Frederico Garcia Lorca - život i djelo" u povodu 70. obljetnice njegove smrti. (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4 u 19 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja 4. Festivala svjetskog kazališta, (predvorje ZKM-a, Teslina 7, u 11,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izlaska knjige "Sumračja", brazilske književnice Adriane Lunardi te njezinog dolaska u Zagreb, (Društvo hrvatskih književnika, Trg Bana Jelačića 7, u 11 sati.

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙