FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik SAD za pitanja ratnih zločina Williamson u Beogradu

BEOGRAD, 13. rujna 2006. (Hina) Za Srbiju je jako važno da se suradnjas Haškim tribunalom što prije uspješno okonča, rekao je najvišimdužnosnicima Srbije američki veleposlanik za pitanja ratnih zločinaJohn Clint Williamson u srijedu u Beogradu i izrazio očekivanje da ćeAkcijski plan za okončanje suradnje
BEOGRAD, 13. rujna 2006. (Hina) Za Srbiju je jako važno da se suradnja s Haškim tribunalom što prije uspješno okonča, rekao je najvišim dužnosnicima Srbije američki veleposlanik za pitanja ratnih zločina John Clint Williamson u srijedu u Beogradu i izrazio očekivanje da će Akcijski plan za okončanje suradnje

s Haškim tribunalom biti u potpunosti proveden.

U priopćenju iz ureda predsjednika Srbije Borisa Tadića navodi se da je u razgovoru ocijenjeno da bi suradnjom s Haškim sudom u cijelosti bile otvorene europske perspektive Srbije.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica je u razgovoru s Williamsonom istaknuo da "Akcijski plan vlade Srbije ima samo jedan cilj - pronaći, privesti i Tribunalu izručiti Ratka Mladića i ostale optuženike".

Veleposlanik Williamson je u razgovoru s Koštunicom istaknuo važnost održavanja i razvoja kontinuirane regionalne suradnje u otkrivanju i gonjenju ratnih zločina, kaže se u priopćenju iz srbijanske vlade.

Navodi se također da je Koštunica "posebnu pozornost posvetio pitanju nekažnjavanja ratnih zločina koji su počinjeni nad Srbima".

U priopćenju o razgovoru Williamsona sa srbijanskim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem navodi se da je bilo riječi i o Nacrtu sporazuma o suradnji i progonu počinitelja ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida koji bi uskoro u Zagrebu trebali potpisati Državno odvjetništvo Hrvatske i Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙