FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: počeo štrajk županijskih službenika

POŽEGA, 12. rujna 2006. (Hina) - Zbog pet neisplaćenih plaća službenici i namještenici Požeško-slavonske županije od utorka ujutro su u štrajku.
POŽEGA, 12. rujna 2006. (Hina) - Zbog pet neisplaćenih plaća službenici i namještenici Požeško-slavonske županije od utorka ujutro su u štrajku.

Na konferenciji za novinare poduprli su ih predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever (na slici) i zamjenik predsjednika Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša.

"Iako je jučer održana izvanredna Skupština Požeško-slavonske županije, koja je donijela određene zaključke te razmatrala stanje u toj županiji, na njoj nitko ni jednom rečenicom nije spomenuo 64 zaposlenika koji pet mjeseci nisu dobili plaću. To samo potvrđuje činjenicu da su se zaposlenici našli na brisanu prostoru i da se o njima uistinu nitko ne brine osim ovog sindikata", izjavio je Pleša.

"Činjenica je da su ti ljudi istjerani na brisani prostor i da osim sindikata nikoga drugoga za njih nije briga. Oni su taoci političkih igara, svejedno čijih. U ovoj zemlji nitko nema pravo to činiti. Ako je ista politika na bilo kojoj razini spremna osuditi privatnog poslodavca kad ne isplati plaću svojim radnicima, onda ta politika, svejedno koja, mora služiti kao primjer tim istim poslodavcima. U ovome trenutku županijski zaposlenici su taoci, a nitko ih nema pravo stavljati u takav položaj", rekao je Sever.

Navodeći kako od štrajka županijski službenici i namještenici neće odustati dok im se ne ispune svi zahtjevi, županijski povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ljuban Čolić napomenuo kako će zbog štrajka biti oštećeni i sami građani Županije koji neće moći obaviti svoje poslove.

Osim pet plaća štrajkaši, kojima Županija duguje gotovo tri milijuna kuna, zahtijevaju isplatu regresa, putnih troškova, jubilarnih nagrada te obustavu svih postupaka u svezi s davanjem otkaza.

Teškoće u Požeško-slavonskoj županiji počele su prije pet mjeseci kad su banke zbog nepodmirenih rata zajmova blokirale županijski žiro-račun s 20-ak milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙