FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - loš dan hrvatskih selekcija

BRNO, 11. rujna 2006. (Hina) - U petom kolu tradicionalnog šahovskog ekipnog natjecanja srednjeeuropskih zemalja naše se selekcije nisu proslavile.
BRNO, 11. rujna 2006. (Hina) - U petom kolu tradicionalnog šahovskog ekipnog natjecanja srednjeeuropskih zemalja naše se selekcije nisu proslavile.

Šahisti su neočekivano odigrali tek 2:2 s posljednjeplasiranom Italijom, a šahistice su pretrpjele drugi poraz od prve ekipe Slovačke s 1,5:0,5.

U meču s Italijom dobro je igrao samo Ante Brkić, koji je u sjajnom stilu raznio svog suparnika. Dobio je i Alojzije Janković, ali poslije mnogo muke, dok su Splićani Ante i Ivančarić pretrpjeli poraze. Da smo postigli očekivanu visoku pobjedu bili bismo nadomak prvome mjestu jer je Njemačka neočekivano izgubila od Francuske s 3:1. Ovako smo pali čak na četvrto mjesto jer je Mađarska pobijedila Švicarsku s 2,5:1,5 , a istim je rezultatom i prva momčad Češke pobijedila Slovačku. U preostalom susretu druga momčad Češke i Slovenija odigrali su neodlučeno 2:2.

Na ljestvici i dalje vodi Njemačka s 13 bodova, Češka A ima 12,5 , Mađarska 11,5 , Hrvatska 11, a Slovenija i Francuska imaju po 10,5 bodova.

U meču hrvatskih šahistica sa Slovačkom Borka Frančišković je pretrpjela drugi poraz, a Kristina Šolić je remizirala. Slovenija je povećala prednost pobjedom nad Francuskom s 1,5:0,5 , a prva ekipa Češke je svladala Njemačku istim omjerom i dostigla je na diobi drugoga mjesta. Vode slovenske šahistice sa 7,5 bodova, Češka A i Njemačka imaju po 6, a Hrvatska je četvrta s 5,5 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙