FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barr povećao ponudu za Plivu na 2,5 milijardi dolara u gotovini

ZAGREB, 11. rujna 2006. (Hina) - Američki Barr priopćio je da je njegova izmijenjena ponuda za kupnju sto posto dionica Plive, koju je danas odobrila Hanfa, vrijedna 2,5 milijarde dolara u gotovom novcu i dioničari koji Barru ponude na prodaju svoje dionice dobit će 820 kuna po dionici.
ZAGREB, 11. rujna 2006. (Hina) - Američki Barr priopćio je da je njegova izmijenjena ponuda za kupnju sto posto dionica Plive, koju je danas odobrila Hanfa, vrijedna 2,5 milijarde dolara u gotovom novcu i dioničari koji Barru ponude na prodaju svoje dionice dobit će 820 kuna po dionici.

Barr očekuje da će njegova izmijenjena formalna ponuda za preuzimanje Plive biti objavljena u hrvatskom dnevnom tisku i u Narodnim novinama ovaj tjedan.

Prijašnja Barrova ponuda iznosila je 2,3 milijarde dolara, odnosno 743 kune po dionici i objavljena je u Narodnim novinama 18. kolovoza.

Islandska Actavis grupa je 4. rujna u Narodnim novinama objavila konkurentsku ponudu, od 795 kuna po dionici.

S današnjih Hanfinim odobrenjem, zaključenje trajanja Barrove javne ponude očekuje se sa 11. listopadom.

Barr u priopćenju također ponavlja da će njegovo zaključenje ponude ovisiti samo o stjecanju više od 50 posto Plivinih dionica.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Barra Bruce L. Downey izjavio je da je Barrova povećana ponuda za Plivu odraz Barrove predanosti uspješnom zaključenju transakcije kao i vrijednosti koju Barr vidi u povezivanju dviju kompanija.

Nadamo se da će dioničari s poboljšanom ponudom prepoznati Barr kao najboljeg partnera za Plivu kako bi smo što prije mogli zaključiti ovu transakciju i usredotočiti se na integriranje kompanija i stvaranje globalnog lidera u generičkom, proprietary i biofarmaceutskom poslovanju, istaknu je Downey.

Naglašava da Barr kontinuirano ističe da su prednosti povezivanja Plive i Barra neupitne.

Ponavlja također da Barr kontinuirano ističe da su prednosti povezivanja Plive i Barra neupitne te da su, za razliku od Actavisa, kod kojeg postoji značajno preklapanje u tržištima i proizvodima s Plivom, proizvodni portfelj Plive i Barra, kao i njihovi razvojni i istraživački kapaciteti u velikoj mjeri komplementarni.

Inače, prema Zakonom o preuzimanju dioničkih društava nadmetanje dvaju ponuđača za preuzimanje Plive može maksimalno trajati 60 dana od formalne objave konkurentske ponude, a kako je Actavis svoju ponudu objavio u Narodnim novinama od 4. rujna, cijeli proces najkasnije bi mogao završiti početkom studenoga.

Oba ponuditelja imaju 60, odnosno 53 dana, jer zadnjih sedam dana ne mogu mijenjati cijenu da se natječu cijenom. To znači da se dva ponuditelja do 27.

listopada mogu natjecati jedino i isključivo cijenom, rekao je prošli tjedan na sjednici Vlade predsjednik Uprave Hanfe Ante Samodol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙