FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 11. rujna

ZAGREB, 10. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 11. rujna.
ZAGREB, 10. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 11. rujna.

ZAGREB - Misija OESS-a u Hrvatskoj i Središnji državni ured za upravu u suradnji s nevladinim organizacijama Transparency Internationalom Hrvatska i GONG-om organiziraju okrugli stol o "financiranju političkih stranaka i izborne promidžbe u Hrvatskoj". Okrugli stol će otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vlade Ivo Sanader i voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj veleposlanik Jorge Fuentes. Nacrt prijedloga zakona predstavit će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić. (Hrvatski sabor, dvorana "Ivan Mažuranić" u 9 sati).

SPLIT - U Splitu, u organizaciji Uprave Vojne Policije Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske počinje treći četverodnevni međunarodni NATO/PfP simpozij "Multinacionalne postrojbe vojne policije u međunarodnim operacijama podrške miru". Cilj osnovnog dijela simpozija je proširiti znanje i vještine koje se provode u operacijama podrške miru (Dom Stožera OS RH, Poljudsko šetalište bb u 8,30 sati).

RIJEKA - Na riječkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje šesterima optuženima u "slučaju Riječke banke", a prvog dana nastavka trebale bi svjedočiti četiri osobe - djelatnici dviju inozemnih financijskih kuća, bivša članica Uprave Adelhaid Fazekas i revizor Janez Uravić. Optužene se tereti da su bivšu Riječku banku oštetili za oko 97 milijuna dolara. Optužnica je podignuta u ožujku 2003., a dorađena u prosincu 2004. Suđenje je počelo u travnju, a posljednja ročište održano je u srpnju ove godine. Svi optuženi brane se sa slobode.(Županijski sud u 9 sati).

ZADAR - Županijski sud u Zadru izreći će presudu Ani Magaš (28 godina) koja je 18. ožujka 2005. usmrtila svog muža Lucijana (33 godine) ubodom nožem u leđa. Taj ju je sud prošle godine osudio na 9,5 godina zatvora, a nakon nekoliko mjeseci je postupajući po odluci Vrhovnog suda ukinuo tu presudu zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odredio ponavljanje procesa (Županijski sud u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izložbe i promocije monografije Ivice Propadala "Scenografije - instalacije s razlogom" (Muzej za umjetnost i obrt, terasa, Trg maršala Tita 10 u 11 sati).

ZAGREB - U povodu otvorenja izložbe "Hrvatski Apoksiomen" u Palazzo Medici Riccardi u Firenci, u Ministarstvu kulture će ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda (HRZ) Ferdinand Meder i pročelnik Odjela za kulturu Provincije Firenca Alessandro Belisario potpisati Ugovor o suradnji. Nakon potpisivanja Ugovora održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena izložba u Firenci i njezini organizatori (Ministarstvo kulture, Runjaninova 2 u 10 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV:

prijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙