FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Bura otežava promet

ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Od 23,15 trajekt na liniji Prizna-Žigljen ne vozi zbog jake bure. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe, javio je Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Od 23,15 trajekt na liniji Prizna-Žigljen ne vozi zbog jake bure. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe, javio je Hrvatski autoklub.

Od 21,10 sati Krčki most otvoren je za sve skupine vozila.

Promet je na većini cesta srednje gust, a povremeno je pojačan na glavnim cestama u smjeru unutrašnjosti i prema graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Jadranska magistrala D 8, otvorena je samo za osobna vozila, na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena, zbog olujnih udara bočnog vjetra, odnosno zatvorena je za I. i II. skupinu vozila.

Zbog jake bure, ceste D 8, dionica Bakar-Senj i Paški most zatvoreni su i za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Također zbog olujne bure na dionici autoceste A 1 od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do Masleničkog mosta brzina je ograničena na 40 km/h.

Promet je usporen zbog jakog vjetra i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb dionici čvor Kikovica do tunela Tuhobić.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na istoj autocesti, dionici čvor Vrbovsko-Bosiljevo II, pa je nužno voziti opreznije, kao i na ostalim cestama u Lici i Gorskom kotaru, gdje magla mjestimice usporava promet.

Mokrih i skliskih kolnika, ponegdje su ceste, u središnjem dijelu unutrašnjosti, u Gorskom kotaru i Lici te u Istri i Hrvatskom Primorju, kao i na dionicama cesta pod maglom.

Duž Jadranske i Ličke magistrale, te na cestama kroz gorja, zbog mogućih odrona zemlje i kamenja nužna je pozornija vožnja.

Na dionicama na kojima traju radovi, za gušćeg su prometa mogući zastoji. Upozorava se vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, te prilagode brzinu vožnje.

Putnički promet pojačan je na graničnim prijelazima Macelj i Kaštel u oba smjera, kao i na ulasku Plovanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙