FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u Varaždinskoj županiji

VARAŽDIN, 8. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je u sklopu proslave Dana Varaždinske županije posjetio njezino sjedište grad Varaždin te Ivanec i razgovarao s njihovim čelnicima o prilikama u tom kraju.
VARAŽDIN, 8. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je u sklopu proslave Dana Varaždinske županije posjetio njezino sjedište grad Varaždin te Ivanec i razgovarao s njihovim čelnicima o prilikama u tom kraju.

Predsjednik je rekao da je razlog njegova posjeta razgovor sa županom Radimirom Čačićem i članovima ivanečkog Poglavarstva o stanju i mogućnostima razvoja varaždinskog područja.

Nakon posjeta ivanečkoj tvrtki "Jedinstvo" Mesić je novinarima izjavio kako je riječ o relativno uspješnu načinu privatizacije jer su oni koji su stvarali kapital postali i vlasnici. Izabrali su menadžment koji je shvatio kakvim mogućnostima raspolaže te zahtjeve tržišta.

To je poduzeće u svakom slučaju spašeno od, kako je rekao, "privatizacijskog tsunamija".

Župan Čačić je rekao da su nakon prvog vala privatizacije radnici od privatizacijskog fonda u drugom krugu kupili tvrtku u kojoj rade i zapošljavaju nove ljude, stvaraju dobit od četiri milijuna kuna te ulaze u nove investicije. To je primjer radničkog dioničarstva koje se dokazuje u praksi i "Jedinstvo" je primjer kako radništvo i poslovodstvo uzimaju sudbinu u svoje ruke. Takve bismo primjere u Hrvatskoj željeli vidjeti u mnogim područjima, rekao je Čačić.

Upitan kako prometno povezati ivanečki kraj, Čačić je odgovorio da to ne mogu riješiti ni grad Ivanec ni Županija, već da je to državni projekt povezivanja s dvjema autocestama na krapinskom i varaždinskom smjeru. Odluka o tome donesena je još 2002., no do danas ništa nije učinjeno, izjavio je Čačić .

Predsjednik Mesić je rekao da ga je župan Čačić izvijestio o razgovorima s predstavnicima Cementare iz Nexe grupe glede gospodarenja otpadom. Cementari bi otpad služio kao gorivo pa bi Varaždin i Županija mogli riješiti pitanje otpada i vrlo jeftino dobiti potrebnu energiju.

Ivanečki gradonačelnik Milovan Batinić izvijestio je Mesića i suradnike o problemu neizgrađene komunalne infrastrukture u tom kraju, projektu gospodarske zone i poticanju razvoja turističkih djelatnosti.

Predsjednik Mesić nazočit će svečanosti postavljanja temeljnog kamena za dvoranu I. gimnazije u Varaždinu, obaviti svečani pregled povijesne Husarske garde Varaždinske županije, obići županijsku palaču te nazočiti svečanoj sjednici Županijske skupštine u prigodi Dana Varaždinske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙