FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 8. rujna

ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 8. rujna.
ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 8. rujna.

IVANEC/VARAŽDIN - U povodu Dana Varaždinske županije predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Ivanec i Varaždin. U Ivancu će se predsjednik Mesić sastati s članovima Gradskog poglavarstva (Gradska vijećnica u 13,30 sati), a zatim će obići tvrtku "Jedinstvo d.d." (Rudarska 6 u 14,10 sati). Nakon toga predsjednik Republike će (u 15 sati) će biti nazočan postavljanju temeljnog kamena za dvoranu I. gimnazije u Varaždinu, a potom će nazočit ceremoniji svečanog pregleda Povijesne husarske garde Varaždinske županije (u 17 sati, u Starom gradu). Predsjednik Mesić obići će Županijsku palaču u Varaždinu (u 17,45 sati), a u 18,05 sati novinarima će dati izjavu. Predsjednik Republike navečer će nazočiti svečanoj sjednici Županijske skupštine koja se u prigodi Dana Varaždinske županije održava u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, (u 18,30 sati).

KUSONJE - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovat će na komemoraciji za hrvatske branitelje koji su poginuli 8. rujna 1991. i 1993. godine u Kusonjama (ispred Kapelice Male Gospe u Kusonjama u 17 sati).

DELNICE - U vojarni "Drgomalj" u Delnicama obilježit će se 6. obljetnica osnutka Bojne za specijalna djelovanja. Svečanosti će nazočiti ministar obrane Berislav Rončević. Obilježavanje će početi (u 11 sati) svečanim postrojavanjem Bojne za specijalna djelovanja, te dodjelom nagrada i pohvala pripadnicima Bojne za specijalna djelovanja. Nastavit će se padobranskim skokovima iz helikoptera, rješavanjem talačke situacije, spuštanjem iz helikopeta (rappeling), izvlačenjem helikopterom, instinktivno situacijskim gađanjem, prikazom snajperista i njihovih vještina te taktičko-tehničkim zborom, sa prezentacijom naoružanja i oprema (vojarna "Drgomalj" u 11 sati).

ZAGREB - Udruga dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata organizira skup kojim će obilježiti 15. obljetnicu blokada i osvajanja vojarni i vojnih objekata JNA u Hrvatskoj. Uz članove Središnjeg odbora Udruge te predsjednika županijskih organizacija Udruge iz cijele Hrvatske, nazočan će biti i prvi ratni zapovjednik Narodne zaštite Antun Abramović. Udruga dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata najavljuje da će se na skupu očitovati i uputiti poruku glede (ne) provođenja Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji (Park stara Trešnjevka 1, dvorana 314/II kat u 13,30 sati).

ZAGREB - Radnici tvrtke Eurest Croatia, koja je 2002. izdvojena iz T-HT-a, štrajkat će zbog odugovlačenja sklapanja i potpisivanja Kolektivnog ugovora. Radnici će se okupiti u 11 sati ispred Eurestove zgrade (Uprava zgrada Euresta Croatia d.o.o., Većeslava Holjevca 20). U svim organizacijskim dijelovima Euresta Croatia d.o.o. štrajk provodi Republički sindikat radnika Hrvatske. U sindikatu navode kako tvrtka djeluje u sklopu globalne svjetske kompanije Compass Group International, u Hrvatskoj zapošljava oko 630 radnika čija su primanja u posljednjih godinu dana smanjena za 50 posto. Odugovlačeći pregovore za Kolektivni ugovor, "otvorili" su sebi prostor da na legalan način mijenjaju interne pravilnike te nastave s daljnjim smanjivanjem prava radnika, navode u sindikatu.

ZAGREB - Konferencija za novinare Matice hrvatskih sindikata na temu "Obavijest o početku pregovora za javne i državne službe te zašto Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika pogoduje Vladi o predstojećim pregovorima za plaće i materijalna prava zaposlenika u javnim i državnim službama (Opstrukcija napora drugih sindikata). Na konferenciji će o tome govoriti predsjednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj skrbi Jadranka Ivezić i predsjednica Matice hrvatskih sindikata Zdenka Gizdić (Draškovićeva 48, prostorije Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, u 11 sati).

ZAGREB - Nastavak istrage protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. (Županijski sud, Zrinjevac 5, u 12 sati).

ZADAR - Izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), predvođeno predsjednikom akademikom Milanom Mogušem posjetit će Sveučilište u Zadru gdje će s rektorom prof. dr. sc. Damirom Magašem i suradnicima razgovarati o daljnjim oblicima suradnje, (u12 sati). Nakon razgovora održati će konferenciju za novinare (Rektorat u 13,15 sati).

VINKOVCI - Smotrom folklora Vukovarsko-srijesmke županije na kojoj će folklorno umijeće i tradicijsku kulturu kroz pet Foklornih večeri prikazati oko 2.600 članova 57 vukovarsko-srijemskih kulturno-umjetničkih društava, u Vinkovcima započinju 41. Vinkovačke jeseni, koje se održavaju do 17. rujna. Pored brojnih folkornih priredbi, među kojima se po značaju izdvajaju Svečani mimohod sudionika i revija konjskih zaprega na kojoj će, zadnjega dana manifestacije, nastupiti 77 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske koja njeguju izvorni hrvatski folklor i Državna smotra folklora, tijekom 41. Vinkovačkih jeseni održat će se i niz kulturnih, športskih i gospodarskih priredbi (Trg Vinkovačkih jeseni, u 19 sati).

VUKOVAR - U Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara upriličit će se primopredaja projektnih dokumentacija sa građevinskim dozvolama za Rezidenciju Paunović i objekt Zlatne doline koji se nalaze u projektu "Ilok-Vukovar-Vučedol" Vlade RH. U ime Ministarstva kulture dokumentaciju će, kako je najavljeno, preuzeti pomoćnica ministra Branka Šulc dok će u ime Konzervatorskog odjela u Osijeku to učiniti pročelnica Zdenka Predrijevac (Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, J.J. Strosmayera 14 a u 10 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙