FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 7. rujna

ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih vijesti za četvrtak, 7. rujna
ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih vijesti za četvrtak, 7. rujna

DEN HAAG - Pred Haškim sudom poslijepodne se održava statusna konferencija u postupku protiv generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, optuženih za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje 1995. godine. Prvoj zajedničkoj statusnoj konferenciji u ovom predmetu od odluke prvostupanjskog vijeća o objedinjavanju postupka, prisustvovat će general Gotovina, dok su Čermak i Markač na slobodi do početka suđenja. Obrane optuženih podnijele su žalbu na odluku o spajanju predmeta.

BRUXELLES - U Bruxellesu se u četvrtak i petak održava prva, eksplanatorna faza analitičkog pregleda usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskim, tzv. screening, za pravosuđe i temeljna ljudska prava. Predstavnici Europske komisije upoznat će tom prilikom hrvatsko izaslanstvo s pravnom stečevinom Europske unije za ovo područje. Prvog dana screeninga hrvatskim će pregovaračima biti predstavljena europska pravna stečevina u području pravosuđa, s posebnim osvrtom na neovisnost, učinkovitost i reformu pravosuđa.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primit će u oproštajni posjet Jafara Shamsiana, veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj u četvrtak (10,00 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

BEČ - Pregovori o Kosovu nastavljaju se u Beču u nazočnosti predstavnika srpskih vlasti i kosovskih Albanaca te predstavnika međunarodne zajednice. U četvrtak će se u Beču razgovarati o decentralizaciji.

JERUZALEM/BEJRUT - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u okviru bliskoistočne turneje posjetit će Izrael i Libanon.

MADRID - Moguć je sastanak glavnog iranskog pregovarača Alija Laridžanija i visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Javiera Solane posvećen iranskom nuklearnom pitanju.

WASHINGTON - Bivši iranski predsjednik Mohamad Hatami trebao bi održati govor u washingtonskoj Nacionalnoj katedrali.

WASHINGTON - Srbijanski predsjednik Boris Tadić sastaje se s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice u sklopu višednevnog posjeta Sjedinjenim Državama.

MADRID - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan posjetit će Madrid gdje će razgovarati o španjolskom sudjelovanju u mirovnim snagama u UN-u.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xbis ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙