FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 5. rujna

ZAGREB, 5. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 5. rujna.
ZAGREB, 5. rujna 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 5. rujna.

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić nazočit će ispraćaju dijela VIII. kontigenta za Mirovnu misiju u Afganistanu (ISAF) u vojarni "Croatia" (posjet je najavljen u 11,30, a izjava za novinare predviđena je u 12,30 sati). Uz predsjednika Mesića, ispraćaju će nazočiti i državni tajnik Ministarstva obrane Mate Raboteg i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Josip Lucić te ostali visoki dužnosnici MORH-a i OSRH.

VIROVITICA - Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorit će novu zgradu Strukovne škole u Virovitici (Vukovarska ulica bb u 13 sati). Nova zgrada Strukovne škole najmodernija je školska zgrada u ovom dijelu Hrvatske, a cjelokupna investicija vrijedna je oko 30 milijuna kuna. Školu će pohađati 700 učenika, a osim toga, ima i modernu kuhinju koja će služiti za obuku učenika ove regije. Uz predsjednika Vlade, na otvorenju nove zgrade Strukovne škole u Virovitici bit će i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac te virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić.

BELI MANASTIR - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks otvorit radove na početku plinofikacije Baranje na lokaciji mjerno-redukcijske stanice Beli Manastir (Ulica Bele Bartoka bb u 17 sati). Prije svečanog otvorenja radova Šeks će razgovarati s gradonačelnikom Belog Manastira Davorinom Bubalovićem i članovima Poglavarstva (prostorije Poglavarstva Belog Manastira u 16 sati).

OSIJEK - Ministrica pravosuđa Ana Lovrin sa suradnicima posjetit će Grad Osijek. Ministrica Lovrin obići će zgradu Županijskog i Općinskog suda u Osijeku, a potom je predviđen prijam kod gradonačelnika Ante Đapića. Nakon toga održat će se tiskovna konferencija na kojoj će biti potpisano Pismo namjere između Ministarstva pravosuđa i Grada Osijeka (svečana vijećnica Gradskog poglavarstva, Kuhačeva 9 u 11,30 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izložbe "Nikola Tesla - čovjek koji je rasvijetlio svijet", na kojoj će o njezinu značaju govoriti ministar kulture Božo Biškupić, (Ministarstvo kulture, Runjaninova 2 u 11 sati). Izložba će se na prijedlog Ministarstva kulture i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO otvoriti 12. rujna u Parizu, a u povodu 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle.

VARAŽDIN - Početak Četvrtog hrvatskog slavističkog kongresa na kojem će sudjelovati više od 170 sudionika iz Hrvatske i 15-tak drugih zemalja. Kongres završava 8. rujna, a radit će u sedam sekcija. Kongres će otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji je i pokrovitelj tog skupa. (Velika koncertna dvorana Glazbene škole, Kapucinski trg 8 u 9,30 sati)

ZAGREB - Nastavak istrage protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. Pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda, nakon ljetne stanke, trebali bi svjedočiti bivši osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić i bivši osječko-baranjski župan Ladislav Bognar (Županijski sud, Zrinjevac 5 u 9 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Nazavisnih hrvatskih sindikata (NHS) na temu: "Izvanredno izdanje potrošačke košarice NHS-a za mjesec kolovoz 2006. godine - početak školske godine" (Trg Francuske Republike 9/V u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge RODA (Roditelji u akciji) u povodu pet godina rada i otvorenja novog prostora udruge, "Rodino gnijezdo" (Čanićeva 14, kod Trga Francuske Republike u 11 sati). Udruga RODA će na konferenciji za novinare predstaviti pet rođendanskih želja "5 želja za 5 godina RODA", upućenim nadležnim institucijama.

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙