FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 2. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 2. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

SLAVONSKI BROD - Ključeve i rješenja za useljenje u 60 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih branitelja u Slavonskome Brodu uručila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Pozdravljajući nazočne, potpredsjednica Kosor rekla je da je riječ o stanovima, kupljenima na temelju vladine Odluke, a namijenjeni su za tri udovice poginulih branitelja i 57 hrvatskih ratnih vojnih invalida s postotkom oštećenja organizma od 20 do 80 posto. Ukupna vrijednost investicije je više od 35 milijuna kuna, a ukupna je površina stambenog objekta 4227,60 četvornih metara.

ZAGREB - Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) danas je u Tomislavovom domu na Sljemenu započela dvodnevno stranačko savjetovanje o ciljevima, zadacima i načinu rada stranke u izbornoj godini. Na skupu sudjeluje stotinjak čelnih ljudi SDP-a, a predsjednik SDP-a Ivica Račan je ranije najavio kako će tijekom dvodnevnog zasjedanja biti predstavljene smjernice nove SDP-ove izborne strategije.

ŠIBENIK - Izvršni odbor šibenskog SDP-a na sinoćnjoj je sjednici odlučio pokrenuti stranački postupak protiv Ivana Ninića, člana Glavnoga odbora SDP-a. Šibenski SDP smatra da je Ninić svojim istupima u javnosti narušavao ugled stranke, a zamjera mu se i velik broj izostanaka sa sjednica Gradskog vijeća Šibenika, čiji je vijećnik, potvrdio je predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović. Za odluku Izvršnog odbora šibenskog SDP-a Ninić je rekao kako je provedena po nalogu iz Zagreba.

PLAŠKI - Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski upozorila je danas na konferenciji za novinare u Plaškom da Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) raskida ugovore o najmu s braniteljima koji su od APN-a dobili na korištenje kuće i stanove u tom mjestu na području posebne državne skrbi, međutim u APN-u to opovrgavaju. Na tvrdnje udruge u APN-u su odgovorili da je raskid ugovora samo formalne prirode i da nitko neće biti iseljen jer mjerodavnost raspolaganja tom imovinom od APN-a prelazi na Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. Nezavisni dragovoljci hrvatski ustvrdili su da neizvjesna stambena sudbina očekuje 50 obitelji koje su se doselile u općinu Plaški nakon Oluje 1995. godine, te da su od Vlade zatražili da ne dopusti njihovo izbacivanje iz kuća i stanova.

ZAGREB - Hrvatsko kulturno vijeće (HKV) danas je zatražilo od Ministarstva unutarnjih poslova puni angažman na pronalaženju osoba i njihovih nalogodavaca, koji su u Gatima ukrali spomenik autoru hrvatske himne, Antunu Mihanoviću, i teško oštetili kameni križ. Hrvatsko kulturno vijeće zahtijeva i žurnu reakciju Ministarstva kulture, budući da se radi o prvorazrednom djelu velikoga hrvatskog kipara Kuzme Kovačića. Predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća Hrvoje Hitrec kazao je da se Vijeće protivi očitim pokušajima da se tom zločinu nad hrvatskom umjetnošću daju isključivo konotacije banalnoga koristoljublja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙