FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Partner banka i Hrvatski izvoznici potpisali Sporazum o suradnji

ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) i Partner banka potpisali su danas Sporazum o suradnji kojim je dogovoren zajednički rad na promicanju hrvatskog izvoza.
ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) i Partner banka potpisali su danas Sporazum o suradnji kojim je dogovoren zajednički rad na promicanju hrvatskog izvoza.

Sporazum su potpisali predsjednik HIZ-a Darinko Bago i predsjednica Uprave Partner banke Marija Šola.

Ovim sporazumom, kako je rečeno, dogovorena je poslovna suradnja kroz različite inicijative i aktivnosti, a u cilju unapređenja poslovnog okruženja i stvaranja pretpostavki za povećanje razine hrvatskog izvoza.

Partner banka, kako je kazala Šola, gotovo 90 posto svog kreditnog potencijala usmjerila je na praćenje malih i srednjih poduzetnika.

U prošloj je godini Partner banka ostvarila platni promet s inozemstvom u visini od 2,7 milijardi eura, od čega je čisti promet po izvozu i uvozu iznosio 205 milijuna eura, istaknula je. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 64 posto, što je značajno više od prosjeka Hrvatske.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci Banka je ostvarila 14,3 milijuna eura neto dobiti te ukupni promet s inozemstvom u visini 1,2 milijarde eura. Devizni promet po izvozu i uvozu iznosio je 98 milijuna eura, kazale je Šola.

Bago je istaknuo kako je Partner banka prva privatna banka s kojom je HIZ potpisao sporazum. Podsjetio je kako je cilj HIZ-a afirmacija i promocija izvoza te kako su banke u tom segmentu značajni poslovni partneri.

Napomenuo je i kako je HIZ jedan od partnera u projektu Ministarstva gospodarstva "Hrvatska izvozna ofenziva", čije će osnovni elementi biti predstavljeni idući tjedan u Dubrovniku na konferenciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙