FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 1. rujna

ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 1. rujna.
ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 1. rujna.

ZAGREB - Sastanak potpredsjednika Vlade RH Damira Polančeca s državnim savjetnikom Vlade Narodne Republike Kine Tangom Jiaxuanom (zgrada vlade RH, Markov trg, 12.40). Nakon sastanka bit će potpisan Sporazum o suradnji u poljoprivredi između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva RH i Ministarstva poljoprivrede NR Kine (13.10), a potom će dvojica sugovornika dati izjave za medije (13.15).

Jiaxuana u petak primiti i predsjednik Vlade Ivo Sanader i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

LAPPEENRANTA - Prvi dan dvodnevnog neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije na kojem će glavne teme biti Bliski istok i odnosi s Rusijom. Na sastanku će sudjelovati ministri 25 zemalja članica i dviju pristupajućih zemalja. Finsko predsjedništvo je odlučilo da na ovaj neformalni sastanak, tzv. Gymnich, ne pozove predstavnike zemalja kandidata, što je do sada bio običaj.

PESCARA - Papa Benedikt će posjetiti Veronikin rubac u pescari.

DAMASK - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan bi se trebao sastati sa siriskim predsjednikom Basharom al-Assadom.

BESLAN - Druga godišnjica početka opsade osnovne škole u Beslanu, kad su naoružani čečenski pobunjenici upali u školu i uzeli za taoce 1200 ljudi, djece, učitelja i roditelja, sa zahtjevom da ruske vlasti zaustave rat u Čečeniji. Trodnevna talačka kriza završila je pokoljem nakon što su ruske specijalne snage, uz potporu teškog naoružanja, izvršile kaotičan napad u kojem su poginule 332 osobe, među kojima 186 djece.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović, Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙