FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 1. rujna

ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 1. rujna.
ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 1. rujna.

ZAGREB - Sastanak potpredsjednika Vlade RH Damira Polančeca s državnim savjetnikom Vlade Narodne Republike Kine Tangom Jiaxuanom (zgrada vlade RH, Markov trg, 12.40). Nakon sastanka bit će potpisan Sporazum o suradnji u poljoprivredi između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva RH i Ministarstva poljoprivrede NR Kine (13.10), a potom će dvojica sugovornika dati izjave za medije (13.15).

Jiaxuana u petak primiti i predsjednik Vlade Ivo Sanader i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

LAPPEENRANTA - Prvi dan dvodnevnog neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije na kojem će glavne teme biti Bliski istok i odnosi s Rusijom. Na sastanku će sudjelovati ministri 25 zemalja članica i dviju pristupajućih zemalja. Finsko predsjedništvo je odlučilo da na ovaj neformalni sastanak, tzv. Gymnich, ne pozove predstavnike zemalja kandidata, što je do sada bio običaj. Prvi dan sastanka bit će posvećen stanju na Bliskom istoku. Zemlje Europske unije prošli su tjedan odlučile angažirati gotovo sedam tisuća vojnika za mirovne snage UN-a u Libanonu, što čini polovicu snaga koje će tamo biti raspoređene.

BESLAN - Druga godišnjica početka opsade osnovne škole u Beslanu, kad su naoružani čečenski pobunjenici upali u školu i uzeli za taoce 1200 ljudi, djece, učitelja i roditelja, sa zahtjevom da ruske vlasti zaustave rat u Čečeniji. Trodnevna talačka kriza završila je pokoljem nakon što su ruske specijalne snage, uz potporu teškog naoružanja, izvršile kaotičan napad u kojem su poginule 332 osobe, među kojima 186 djece

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović, Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙