FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor darovala 370 školskih torbi višečlanim obiteljima

ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor donirala je danas 370 školskih torba trima udrugama višečlanih obitelji.
ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor donirala je danas 370 školskih torba trima udrugama višečlanih obitelji.

Školske torbe dobile su Udruga brojnih obitelji "Alojzije Stepinac" iz Zagreba, udruga "Hrvatska budućnost" iz Slavonskog Broda, te Udruga hrvatskih brojnih obitelji "Osam plus" sa sjedištem u Vinkovcima. Te tri udruge okupljaju 247 obitelji, s gotovo 1800 djece.

Kosor je tom prigodom naglasila kako gradski HDZ s višečlanim obiteljima surađuje dulji niz godina. Ta je suradnja nastavljena i nakon dolaska HDZ-a na vlast na državnoj razini, od kada Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nabavlja udžbenike obiteljima s više od osmero djece, rekla je Kosor.

Najavila je da će Vlada u rujnu predstaviti novu populacijsku politiku, koja će, kaže, sasvim sigurno razveseliti višečlane obitelji, no o detaljima tog programa zasad nije htjela govoriti.

Dobru suradnju s HDZ-om i Ministarstvom istaknula je i predsjednica udruge "Alojzije Stepinac" Neda Golubić, ističući da im akcije poput današnje pokazuju da višečlane obitelji nisu zaboravljene.

Franjo Galetović iz udruge "Hrvatska budućnost" zauzeo se da se više pažnje posveti i višečlanim obiteljima s manje od osmero djece, a za isto se zalaže i predsjednik udruge "Osam plus" Antun Trbuk, koji je školske torbe preuzeo naknadno.

Trbuk je izjavio i da njegova udruga promiče vrijednost obitelji i kvalitetu života, da u tu svrhu provodi i niz programa, te da ga smeta što se o višečlanim obiteljima najčešće govori u kontekstu siromaštva i socijalne skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙