FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 31. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LJUBLJANA - Gosti iz čak 14 država najavili su sudjelovanje na "Međunarodnom festivalu prženog krumpira" , koji će se u subotu po šesti put održati na sportskom aerodromu blizu Metlike. "Dolaze gosti, ali i kuharske ekipe, iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Velike Britanije, Češke, Austrije, Italije i drugih zemalja, a ove godine očekujemo i neke prijatelje s Islanda i Filipina", rekao je za mariborski dnevni list "Večer" Drago Bulc, autor ideje i pokretač neobičnog festiva. Ugledni turistički novinar RTV Slovenije član je "Društva za priznanje krumpira kao samostalnog jela", koje popularizira tezu da krumpir nije prilog, nego ravnopravno jelo. Ipak, priznaju da posjetitelje najviše privuku dobra narodna glazba i vino, te janjetina i odojak na ražnju koji se uz pečeni krumpir na festivalu serviraju "kao prilog".

WASHINGTON - Nemojte u svom mobitelu ostavljati bilo kakve tajne podatke, jer ih mobitel neće čuvati, pokazalo je istraživanje što ga je provela američka tvrtka Trust Digital. Tvrtka je preko kupila 10 rabljenih telefona kako bi na njima isprobala programe i uređaje za zaštitu podataka. Premda su prijašnji vlasnici pokušali izbrisati povjerljive podatke, tvrtka Trust Digital je uz pomoć relativno dostupnog programa uspjela, među ostalim, dobiti planove jedne tvrtke za realizaciju višemilijunskog ugovora, e-mailove s pojedinostima o plaćanju 500.000 dolara za računalni program, brojeve bankovnih računa i PIN-ove, preljubničke poruke jednog para. Stručnjaci za mobilnu telefoniju kažu da se u industriji mobilne telefonije koriste memorijski čipovi s kojih se podaci brišu brzo, ali ne i trajno, te da bi preko starih mobitela trebalo "prijeći valjkom, a zatim ih otopiti u kiselini", ako se žele skriti podaci.

SHANGHAI - Kinski sud odbacio je zahtjeve jedne žene za odštetom jer joj je oduzeto pravo da uživa u spolnom životu, koji je uništen kada je njen suprug ozlijeđen u nesreći, piše "Shangai Daily". Wei Suying (31) čiji je suprug ima erektilnu disfunkciju od 2003. kada je doživio nesreću na poslu podigla je tužbu na shangajskom sudu tražeći odštetu u visini od 27.650 dolara od trgovačkog centra gdje se nesreća dogodila. Wei je odštetu tražila za nanesenu duševnu bol i za nabavku seksualnih pomagala poput vibratora. No, sud je obrazložio da kineski zakon ne definira individualni spolni život kao zaštićeno pravo. Rođaci mogu samo tražiti odštetu za duševnu bol kada žrtva premine. Trgovački centar je platio Zhangu 16.340 dolara odštete u prijašnjoj tužbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙