FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 30. kolovoza

ZAGREB, 30. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 30. kolovoza.
ZAGREB, 30. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 30. kolovoza.

DEN HAAG - Haški sud (ICTY) trebao bi donijeti presudu splitskome novinaru Josipu Joviću, koji je 9. rujna 2005. godine optužen za nepoštivanje suda zbog objave identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka sa suđenja Tihomiru Blaškiću u "Slobodnoj Dalmaciji". Jović je u vrijeme objave iskaza bio glavni urednik toga lista te je nastavio objavljivati izvatke iz transkripta svjedočenja i nakon što ga je sud pozvao da to prestane činiti. Za isto kazneno djelo bila su optužena još trojica hrvatskih novinara, Stjepan Šešelj, Domagoj Margetić i Marijan Križić ali je tužiteljstvo odustalo od njihova daljeg progona kako bi se ubrzala i poboljšala učinkovitost ICTY-ja.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će u oproštajni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Juergena Staksa (10.00 sati, Banska soba Hrvatskog sabora) te u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Roberta Anthonyja Bradtkea (11.00 sati).

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija RH Kolinda Grabar Kitarović potpisat će ugovore o stipendiranju s devetom generacijom studenata na poslijediplomskim europskim studijima u sklopu "Programa stipendiranja jednogodišnjih poslijediplomskih europskih studija na sveučilištima u inozemstvu" (MVPEI, Petretićev trg 2, u 11.30 sati)

JERUZALEM - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan će drugog dana boravka u Izraelu razgovarati s izraelskim premijerom Ehudom Olmerton, a predviđen je i susret s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramalahu.

ŽENEVA - Međunarodni dan nestalih osoba

VENECIJA - Počinje 63. po redu Filmski festival u Veneciji (do 9. rujna)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Domagoj Janković

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Slavoljub Leko i Darko Vlahović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙