FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažna eksplozija na sjeveru Mitrovice; osam ozlijeđenih

PRIŠTINA, 26. kolovoza 2006. (Hina) - Osam osoba ozlijeđeno je u subotu navečer u eksploziji bombe na terasi kafića Dolce vita u sjevernom dijelu Mitrovice.
PRIŠTINA, 26. kolovoza 2006. (Hina) - Osam osoba ozlijeđeno je u subotu navečer u eksploziji bombe na terasi kafića Dolce vita u sjevernom dijelu Mitrovice.

Svi ozlijeđeni, među kojima je i pripadnik međunarodne misije na Kosovu, prevezeni su u bolnicu, ali nitko nije u životnoj opasnosti.

Prema izjavama svjedoka, jedna je osoba prišla ulazu u kafić i bacila bombu.

"Ovo je katastrofa, vrlo sam zabrinut, čovjek je mirno došetao i bacio bombu. To je mogao napraviti bilo tko i dogodilo se u vrijeme kada ovdje ima mnogo mladih ljudi", rekao je za medije nositelj Srpske liste za Kosovo Oliver Ivanović, koji se u trenutku napada nalazio u kafiću, i dodao kako je zabrinut zbog slabe reakcije kosovske policijske službe i KFOR-a.

Pripadnici UNMIK-a blokirali su ulaz u kafić, koji se nalazi u blizini mosta na rijeci Ibar, i obavljaju očevid.

U blizini mosta okupili su se srpski građani koji su prosvjedujući krenuli prema mostu koji odvaja sjevernu i južnu Mitrovicu.

Prema izvorima iz sjeverne Mitrovice, uhićen je šesnaestogodišnji Albanac iz južnoga dijela grada za kojega se sumnja da je počinio napad.

Glasnogovornik kosovske policijske službe Veton Elshani rekao je medijima u Prištini da je uhićena jedna osoba, ali nije naveo o kome je riječ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙