FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iloku Priznanje junaka Domovinskog rata

ILOK, 23. kolovoza 2006. (Hina) - Predstavnicima grada Iloka danas je uručeno Priznanje gradu junaku Domovinskog rata, kojim su Ilok zbog zasluga u stvaranju hrvatske države odlikovale udruge proizašle iz Domovinskog rata.
ILOK, 23. kolovoza 2006. (Hina) - Predstavnicima grada Iloka danas je uručeno Priznanje gradu junaku Domovinskog rata, kojim su Ilok zbog zasluga u stvaranju hrvatske države odlikovale udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici, priznanje su gradonačelniku Iloka Mladenu Papku predali predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general bojnik Marinko Krešić i predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) Podravke Mladen Pavković.

"Želimo na ovaj način odati priznanje svima onima koji su dali svoje živote za Hrvatsku ali i preživjelim braniteljima koji se danas nažalost nalaze na marginama događanja u Hrvatskoj", rekao je Pavković dodajući kako je u Hrvatskoj potrebno donijeti zakon o junacima hrvatskog Domovinskog rata.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general bojnik Marinko Krešić ocijenio je kako je Ilok na samom početku Domovinskog rata, kao najistočniji hrvatski grad, imao strateški položaj u obrani od srpskog agresora.

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj je danas na dijelu marginalizacija Domovinskog rata i hrvatskih branitelja koje se, kako je rekao, obezvređuje, a oboljele branitelje od PTSP-a izopćuje iz društva umjesto da im se pruži sustavna pomoć.

Zahvaljujući se na Priznanju, iločki gradonačelnik Mladen Papak rekao je kako su Iločani ponosni na Domovinski rat. Posebice se zahvalio hrvatskim braniteljima koji su 1991. sudjelovali u obrani Iloka od srpske agresije.

"Svjedoci smo kako političari iz susjedne Srbije pokušavaju osporiti akciju Oluju i proglasiti je zločinačkom. Stoga je i zbog toga dobro da se ovakve stvari događaju", poručio je Papak.

Svečanosti uručenja Priznanja gradu junaku hrvatskog Domovinskog rata, čiji je pokrovitelj potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, nazočan je bio i predsjednik Gradskog vijeća Iloka Ivan Buhač, predstavnici iločkih braniteljskih udruga te Katoličke crkve.

Do danas je to priznanje, koje se dodjeljuje na inicijativu UBIUDR Podravke i Hrvatskog generalskog zbora, primilo sedam gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙