FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 20. kolovoza

ZAGREB, 20. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 20. kolovoza.
ZAGREB, 20. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 20. kolovoza.

BAGDAD - Vrhunac proslave šijitskog vjerskog blagdana kojim se obilježava obljetnica smrti imama Muse al Kazima, jednog od 12-orice imama šizme. Tijekom dana u Bagdadu su najavljene pojačane mjere sigurnosti kako bi se izbjegli incidenti poput prošlogodišnjeg, u kojem je u stampedu hodočasnika na mostu al Aimah, izazvanom lažnom uzbunom o bombašu samoubojici, pregaženo više od 900 ljudi.

KAIRO/BEJRUT - Ministri vanjskih poslova arapskih zemalja trebali bi se sastati u sjedištu Arapske lige u Egiptu i razgovarati o stanju u Libanonu nakon što je UN-ov sporazum o prekidu vatre između Izraela i šijitske milicije Hezbollah 14. kolovoza okončao 34 dana sukoba.

NEW YORK - Hina će pratiti stanje u Libanonu i događaje vezane uz mirovne snage UN-a koje bi se trebale rasporediti duž libanonsko-izraelske granice prema odredbama UN-ove rezolucije. Europske su zemlje pod pritiskom UN-a da što prije odluče o broju svojih vojnika i rasporede ih u Libanonu.

JERUZALEM - Turski ministar vanjskih poslova Abdullah Gul trebao bi posjetiti Izrael i razgovarati o raspoređivanju mirovnih snaga u Libanonu.

VRŠAC, Srbija - Francuski ultradesničar Jean Marie Le Pen trebao bi otvoriti balkansko prvenstvo u motociklizmu u Vršcu, na poziv organizatora. Nekolicina srbijanskih stranaka, među kojima i Demokratska stranka srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, najavila je tim povodom organizaciju prosvjeda.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Branka Radman

Tel: 385 1 4808645

Fax: 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙