FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Virovitici otvorena Poduzetnička zona II

VIROVITICA, 18. kolovoza 2006. (Hina) - U Virovitici je danas otvorena Poduzetnička zona II, namijenjena razvoju malog i srednjeg poduzetništva, ukupne površine 6,8 hektara.
VIROVITICA, 18. kolovoza 2006. (Hina) - U Virovitici je danas otvorena Poduzetnička zona II, namijenjena razvoju malog i srednjeg poduzetništva, ukupne površine 6,8 hektara.

U gradnju te virovitičke Poduzetničke zone, koju je na prigodnoj svečanosti otvorio pomoćnik ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić, Grad Virovitica i Ministarstvo gospodarstva uložili su 7 milijuna kuna.

"To je samo jedna od 255 poduzetničkih zona u što je Vlada Ive Sanadera uložila 160 milijuna kuna. Želimo našim poduzetnicima omogućiti bržu i jeftiniju gradnju proizvodnih kapaciteta, kako bi kasnije ostvarili što veću dodanu vrijednost i bili konkurentni na tržištu", istaknuo je pomoćnik ministra Bračić.

Napomenuo je i kako je sadašnja Vlada u "Virovitičko-podravskoj županiji u te svrhe do sada uložila 9,5 milijuna kuna, dok je prethodna (Račanova) Vlada u cijelom svom mandatu za gradnju poduzetničkih zona uložila 5,4 milijuna kuna".

Pomoćnik ministra gospodarstva Bračić rekao je i kako gradnje poduzetničkih zona nisu prosječni projekti koji se mogu realizirati za dva mjeseca, već ozbiljna i dugotrajna ulaganja u gospodarstvo.

U virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II prodano je svih 20 parcela, na kojima bi uskoro trebali biti sagrađeni pogoni za proizvode od drveta, metala, željeza, četiri uslužna obrta i jedan skladišno-distribucijske prostor.

Poduzetnici i obrtnici koji su se odlučili baviti proizvodnjom i zaposliti više od 10 radnika, za četvorni metar zemljišta morali su izdvojiti samo jednu kunu.

Oni koji planiraju više od petoro novozaposlenih platili su 10 kuna, a do pet novozaposlenih 20 kuna.

Cijena parcela za uslužno-servisne djelatnosti iznosila je 50 kuna po četvornom metru, a 70 kuna stajale su parcele za distribucijsko-skladišne djelatnosti. Parcela za trgovačke djelatnosti stajala je 100 kuna po četvornom metru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙