FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 19. kolovoza do ponedjeljka, 21. kolovoza

ZAGREB, 18. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 19. kolovoza, nedjelju, 20. kolovoza i ponedjeljak, 21. kolovoza.
ZAGREB, 18. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 19. kolovoza, nedjelju, 20. kolovoza i ponedjeljak, 21. kolovoza.

Subota, 19. kolovoza

---------------------

PAKRAC/LIPIK - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, sudjelovat će na svečanosti obilježavanja Dana branitelja Pakraca i Lipika, u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika. U spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, potpredsjednica Kosor će u 14,15 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću kod središnjeg Križa na gradskom groblju u Lipiku, a u 14,30 sati kod središnjeg Križa na gradskom groblju u Pakracu.

Nakon toga, u 15 sati, potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor otvorit će spomen-sobu Domovinskog rata pored Pučke škole u Lipiku. Potom će uručiti 42 ugovora o darovanju stanova i kuća, na temelju Uredbe o darovanju stanova i kuća u vlasništvu Republike Hrvatske na područjima posebne državne skrbi hrvatskim braniteljima te članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

RIJEKA - U brodogradilištu "3. maju" bit će porinut tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija nosivosti 51.800 tona, koji se u tom brodogradilištu gradi za "Latvian Shipping Company" iz Rige. Riječ je o trećem, od ukupno 10 tankera koje će riječko brodogradilište isporučiti istom, latvijskom naručitelju. Nakon porinuća na isti navoz bit će položena kobilica za gradnju petog tankera iz te serije, (u 11 sati).

Nedjelja, 20. kolovoza

-----------------------

MARIJA BISTRICA - Hodočašće zaprega u Marijansko svetište Majke Božje Bistričke, koje organizira Županijska udruga uzgajivača konja iz Krapine. Očekuje se 35 do 40 zaprega iz 12 županija te maratonski jahači iz Volodera i Križevaca (od 8 do 16 sati).

DUBROVNIK - Na Dubrovačkim ljetnim igrama bit će premijerno izvedena predstava "Ptice.hr", produkcija nastala po grčkom dramatičaru Aristofanu, i u režiji Paola Magellija. Dramaturginja predstave je Željka Udovičić (u 21,30 sati).

Ponedjeljak, 21. kolovoza

--------------------------

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS-a) na kojoj će o temi "Subvencionirani udžbenici za sve osnovnoškolce" govoriti potpredsjednik HSLS-a Želimir Janjić i član predsjedništva HSLS-a Antun Dubravko Filipec, (sjedište HSLS-a, Zrinjevac 17/1 u 11 sati).

ZAGREB - U Osnovnoj školi "Mate Lovraka", u zagrebačkom naselju Klaka, u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića počet će isporuka besplatnih obveznih udžbenika za školsku godinu 2006./2007., (OŠ "Mate Lovraka", Aleja Blaža Jurišića 13, Klaka, u 11 sati). Uz investiciju od oko 39,5 milijuna kuna ove će školske godine 68.500 zagrebačkih učenika dobiti besplatne udžbenike, ukupni 1.220.321 naslov.

DUBROVNIK - Otvorenje jubilarnoga, 35. seminara Zagrebačke slavističke škole u Poslijediplomskome središtu u Dubrovniku (F. Bulića 4 u 10,30 sati).

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙