FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnici HSP-a traže poništenje natječaja za privatizaciju dubrovačkog hotela Maestral

ZAGREB, 18. kolovoza 2006. (Hina) - Saborski zastupnici Hrvatske stranke prava (HSP) Tonči Tadić i Ruža Tomašić zatražili su danas od potpredsjednika Vlade Damira Polančeca poništenje natječaja za privatizaciju hotela Maestral u Dubrovniku, te sprječavanje raspisivanja novih natječaja za privatizaciju.
ZAGREB, 18. kolovoza 2006. (Hina) - Saborski zastupnici Hrvatske stranke prava (HSP) Tonči Tadić i Ruža Tomašić zatražili su danas od potpredsjednika Vlade Damira Polančeca poništenje natječaja za privatizaciju hotela Maestral u Dubrovniku, te sprječavanje raspisivanja novih natječaja za privatizaciju.

"Besmisleno je i štetno početi postupak privatizacije uoči donošenja novoga Zakona o privatizaciji, koji bi trebao ukloniti dvojbene odredbe postojećeg Zakona, te zaustaviti njegovu lošu i štetnu provedbu", ističu u pismu potpredsjedniku Vlade Polančecu saborski zastupnici HSP-a Tadić i Tomašić.

Također navode da su zahtjev i svoje razloge za poništenje natječaja za privatizaciju hotela Maestral objavili još 30. lipnja ove godine.

Zastupnici HSP-a naglašavaju da postojeći Zakon o privatizaciji ne jamči nadzor provedbe ugovora o privatizaciji, niti sankcije za onoga tko ne provodi ugovor o privatizaciji. "Nema jamstva da će novi vlasnik doista uložiti ono što je obećao, što se uostalom jasno vidi iz nalaza revizije privatizacije", dodaju Tonči Tadić i Ruža Tomašić.

Podsjećaju i kako se bez ikakvog razloga često, pa tako i kod hotela Maestral, preferira ponuđač koji nudi malo za dionice, ali zato obećava maglovita "visoka ulaganja", te dodaju da se "posebno kod hotela Maestral zanemaruje tržišna vrijednost dionica ili tržišna vrijednost zemljišta te tvrtke".

"Nije riješen problem tzv. turističkog zemljišta koje nije u temeljnom kapitalu. Naime, novi vlasnik hotela Maestral uz 43.800 metara četvornih zemljišta koje plaća jer je u temeljnom kapitalu, dobiva besplatno još 54.400 metara četvornih tzv. turističkog zemljišta", podsjećaju saborski zastupnici HSP-a Tadić i Tomašić.

Ocjenjuju i da žurna privatizacija tog hotela nije ni proračunski nužna, jer se državni proračun, prema tvrdnjama ministra finacija, dobro puni, te da prodaja nije nužna jer taj sustav hotela dobro posluje.

Za poništenje natječaja za prodaju dubrovačkog hotelskog kompleksa Maestral prije dva tjedna izjasnio se i HSLS, a potpredsjednik HSLS-a Želimir Janjić rekao je da se prodajom hotela Maestral pogoduje "vrlo uskim interesnim skupinama", što HSLS ne može prihvatiti.

Saborski zastupnik i predsjednik Dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić na jučerašnjoj konferenciji za novinare nije isključio mogućnost poništenja natječaja za privatizaciju hotelskoga poduzeća Maestral. Ujedno je optužio SDP da je za vrijeme njegova mandata "provedena esdepeizacija turističkog bogatstva Dubrovnika", ustvrdivši da su tada "SDP-ovci najbolje dubrovačke hotele za simboličnu svotu prodali svojim stranačkim prijateljima".

I predsjednik Mesić ovih je danas izjavio kako nije u redu da se dubrovački hotel Maestral proda za bagatelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙