FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote, 19. do ponedjeljka 21. kolovoza

ZAGREB, 18. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 19. do ponedjeljka, 21. kolovoza.
ZAGREB, 18. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 19. do ponedjeljka, 21. kolovoza.

SUBOTA, 19. kolovoza

-----------------------------

CARACAS - Oporbeni kandidat Manuel Rosales treba službeno predati svoju kandidaturu za važne predsjedničke izbore u naftom bogatoj Venezueli koju od 1999., vodi kontroverzni Hugo Chavez, ponovo izabran na predsjedničku dužnost 2000. godine.

SEUL/PJONGJANG - Komunistička Sjeverna Koreja, koja je dosad odbijala pomoć, trebala bi prvi put s dužnosnicima iz susjedne Južne Koreje razgovarati o pomoći nakon katastrofalnih poplava u kojima je 57.700 ljudi poginulo ili nestalo a 2,5 milijuna ostalo bez domova. Južna Koreja planira, zajedno s nevladinim udrugama, poslati oko 72 milijuna dolara pomoći.

NEDJELJA, 20. kolovoza

-------------------------------

KAIRO - Ministri vanjskih poslova arapskih zemalja sastaju se u sjedištu Arapske lige u Egiptu gdje će razgovarati o stanju u Libanonu nako što je UN-ov sporazum o prekidu vatre između Izraela i šijitske milicije Hezbollah okončao više od mjesec dana sukoba.

PONEDJELJAK, 21. kolovoza

-------------------------------------

DEN HAAG - Tužiteljstvo iznosi uvodnu riječ i počinje izvoditi dokaze na suđenju sedmorici visokih oficira i policije bosanskih Srba optuženih za zločine u Srebrenici 1995. godine

BAGDAD - Suđenje Sadamu Huseinu i njegovim vrhovnim vojnim zapovjednicima za ubojstvo desetaka tisuća iračkih Kurda 1988. godine u vojnoj operaciji kojom je stanovništvo protjerano iz svojih sela. Sadamu se već sudi za zločine protiv čovječnosti zbog ubojstva 148 šijita i za to bi mu mogla biti dosuđena smrtna kazna.

KUALA LUMPUR/PEKING - Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez u posjetu Maleziji, Kini od 21. kolovoza do 1. rujna.

ANKARA - Tursko Sigurnosno nacionalno vijeće, koje okuplja najviše političke i vojne lidere, treba razgovarati o ratu protiv terorizma i ratu u Iraku te stanju na Bliskom istoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙