Skuhan je u najvećem kotlu u Hrvatskoj, od 1600 litara, koji su izradili radnici zagrebačkog Zavoda za zavarene konstrukcije.
"Naš ćemo kotao nominirati za Guinnessovu knjigu rekorda. Iako trenutno nema kategorije najvećeg lonca za pripremanje hrane", izjavio je direktor Turističkog ureda Josip Mikolčić.
Za 1234 litre paprikaša bilo je potrebno 200 kilograma srnetine, 150 kg junetine, 100 kg crvenog luka, 10 kg mrkve, 30 kg svježih šampinjona, 10 kg paprike, 15 kg rajčica, 10 kg soli, 6 kg papra, 20 litara bijelog i 5 litara crnog vina te više desetaka kilograma ostalih začina. Da bi se skuhao, bilo je potrebno 12 sati pa je vatra na velikom plameniku upaljena u utorak navečer.
Brojka 1234 predstavlja godinu prvog pisanog spominjanja Virovitice. Tada je herceg Koloman stanovnicima "velikog grada Virovitice" (Magna willa Werwucha) dao više povlastica. Niz brojeva 1 2 3 4 predstavlja turistički logotip Virovitice i po tome je jedinstven u Hrvatskoj.