FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavlje u svetištu Majke Božje od Krasna na Velebitu.

KRASNO, 15. kolovoza 2006. (Hina) - Blagdan Velike Gospe svetkovao se danas i u svetištu Majke Božje od Krasna na Velebitu.
KRASNO, 15. kolovoza 2006. (Hina) - Blagdan Velike Gospe svetkovao se danas i u svetištu Majke Božje od Krasna na Velebitu.

Uz više tisuća pučana Like, Primorja, Podgorja, Gorskog kotara i sjevernodalmatinskih otoka te skupine Hrvata iz iseljeništva, na zavjetnom hodočašću bili su i pripadnici Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova ličko-senjske i primorsko-goranske policijske uprave te više od 200 hodočasnika iz gospićke župe, koji su na Krasno došli pješice prevalivši put duži od 50 kilometara.

Velikom slavlju bili su prisutni i brojni Krasnari i njihovi gosti.

Procesiju i misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović uz koncelebraciju brojnih svećenika.

Posebno je pozdravio hodočasnike i zahvalio svima koji su došli u svetište Gospe od Krasna da zajednički svetkuju najveći blagdan Marijin, zaštitnicu biskupije.

"U našem hodočašću Gospi od Krasna trebamo pokrenuti naš unutarnji hod prema Bogu, da sve loše ostaje iza naših leđa, a da sve više ulazimo u ljepotu Božjeg bogatstva. Ovdje je naš zajednički cilj i zajednički dom", rekao je u propovijedi, u kojoj je govorio o obitelji.

"Hodočašće nije zabava i razonoda. Ovdje se od onoga što je loše treba okrenuti prema onome što je dobro, jer hodočašće je put na skup Božje obitelji", rekao je biskup gospićko-senjski Mile Bogović.

I ovom se prilikom prisjetio svih onih koji su, rekao je, htjeli živjeti za svoj narod, ali i žrtvovati se za obitelj i za svoj zavičaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙