FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razbijena skupina kradljivaca i krijumčara automobila

RIJEKA , 15. kolovoza 2006. (Hina) - Policijska uprava Primorsko-goranska izvjestila je danas da je prekinula lanac kradljivaca i krijumčara automobila u akciji u noći između 13. i 14. kolovoza na otoku Krku.
RIJEKA , 15. kolovoza 2006. (Hina) - Policijska uprava Primorsko-goranska izvjestila je danas da je prekinula lanac kradljivaca i krijumčara automobila u akciji u noći između 13. i 14. kolovoza na otoku Krku.

Načelnik Sektora općeg kriminaliteta PU Vitomir Bijelić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare kazao je da su uhićena trojica muškaraca starosti 42, 22 i 20 godina, od kojih su prva dvojica iz Karlovca a treći iz Rijeke. Svi su hrvatski državljani. Oni su uz kaznenu prijavu privedeni u istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Riječ je o jednoj od najjačih skupina kradljivaca i krijumčara u Hrvatskoj, a za 42-godišnjaka iz Karlovca se sumnja da je organizator skupine, rekao je voditelj odjela za organizirani kriminal Željko Janjić.

Ukradena vozila trebala su završiti u zemljama koje graniče na istoku s Hrvatskom, rekao je.

Potraga za ostalima iz skupine se nastavlja jer se osnovano sumnja da ih je te noći na Krku bilo najmanje šest.

Uhićenu trojicu policija sumnjiči da su na Krku ukrali dva automobila, "audi A6" i "VW passat", njemačkih registracijskih oznaka, te da su pokušali ukrasti još jedan "passat" talijanskih registracijskih oznaka.

Policija je, nakon što su se razišli nakon pljačke, uhitila jednoga na području Vrbovskog, drugog u autobusu na liniji Crikvenica-Rijeka a trećega u Kraljevici. Pri pretresu uhićenih pronađen je specijalni provalnički alat, tzv. ruski ključ te elektronski dekoderi najnovije tehnologije.

Ukradeni automobili pronađeni su potom na parkiralištu u Omišlju na Krku, a u potrazi za njima sudjelovao je i policijski helikopter.

Bijelić je rekao da je skupina uhićena temeljem prethodnih saznanja o vozilima kojima su se koristili prilikom pljački i kojima su stigli na Krk, s obzirom da se sumnjiče da su ranije počinili još najmanje četiri pljačke automobila, također "passata" i "audi A6" u Istri i Primorsko-goranskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙