FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja- Hrvatska - za subotu, 12. kolovoza

ZAGREB, 11. kolovoza 2006. (Hina) Objavljujemo Najavu događaja Općegservisa vijesti Hrvatska (OSV) za subotu, 12. kolovoza.
ZAGREB, 11. kolovoza 2006. (Hina) Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska (OSV) za subotu, 12. kolovoza.

METKOVIĆ/PLOČE - Održat će se 9. maraton lađa na Neretvi, amatersko turističko sportsko-rekreacijsko natjecanje u utrci starih izvornih lađa, koje će pratiti i predsjednik Rpublike Stjepan Mesić. Na veslačkoj stazi dugoj 22,5 kilometara natjecat će se 30-ak veslačkih ekipa iz doline Neretve, ali i drugih krajeva Hrvatske, pa čak i iz inozemstva. Kreću ispred mosta u Metkoviću (u 17,10 sati) i preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina veslaju do cilja u Pločama. Predsjednik Mesić će se prije početka maratona susresti s kapetanima lađa (terasa hotela Narona, Trg Kralja Tomislava 1, u 16,30 sati), potom će se obratiti nazočnima i uručiti mač (brod "Palagruža", 16,55 sati), a njegova izjava za medije predviđena je za 19,30 sati, nakon pristajanja broda "Palagruža" u luku Ploče. Pobjednicima će predsjednik Republike uručiti veliki štit Kneza Domagoja (ispred hotela "Bebić" u Pločama, u 20,30 sati).

Očekuje se da će ovogodišnji Maraton lađa s obje strane obale Neretva vidjeti oko 50.000 Neretvana i njihovih gostiju. Maratonu lađa nazočit će i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Marko Curać

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙