FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dražen Ladić novi izbornik U-21 reprezentacije

ZAGREB, 9. kolovoza 2006. (Hina) - Dražen Ladić novi je izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije - U-21, objavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare Hrvatskog nogometnog saveza.
ZAGREB, 9. kolovoza 2006. (Hina) - Dražen Ladić novi je izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije - U-21, objavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare Hrvatskog nogometnog saveza.

Bivši vratar zagrebačkog Dinama i hrvatske vrste u idućih će nekoliko dana predložiti čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) prijedlog stručnog stožera, a službeno predstavljanje novog izbornika mlade vrste najavljeno je za petak.

Ladić će premijeru na klupi U-21 vrste imati već idućeg tjedna u prijateljskom susretu protiv Italije u Grossetu. Okupljanje mladih reprezentativaca je ove nedjelje, a utakmica je na rasporedu u utorak.

Dan kasnije u Livornu će snage odmjeriti i seniorske reprezentacije. Novi svjetski prvaci još uvijek nisu objavili imena igrača koji će istrčati na travnjak stadiona Armando Picchi, dok je Bilić to obavio prošlog tjedna. No, dogodila se jedna promjena - čelnici AZ-a su molili da se Joe Didulica oslobodi ove akcije, pa je umjesto njega pozvan Vedran Runje.

"Svi s nestrpljenjem očekujemo nastup protiv svjetskih prvaka. Utakmica u Livornu nam je izuzetno važna jer će nam to biti jedina provjera uoči starta kvalifikacija i utakmice protiv Rusije. Očekujem pravu natjecateljsku utakmicu što će nama odgovarati jer nam treba jaka provjera," istaknuo je izbornik Bilić.

Okupljanje reprezentativaca je u nedjelju u hotelu Sheraton, nakon čega se kreće u stalnu bazu u Čatež. U Italiju se kreće u ponedjeljak u večernjim satima. Na okupljanju se očekuju svi reprezentativci osim Daria Šimića, koji će se ostatku momčadi pridružiti u Italiji, te Ivana Klasnića i Jurice Vranješa koji u nedjelju imaju ligaški nastup za Werder zbog čega će kasniti.

Hrvatski izbornik već je nekoliko puta najavio kako će reprezentacija igrati s četvoricom igrača u zadnjoj liniji, a forsirat će tri modela igre - 4-3-3, 4-5-1, te 4-4-2.

"Ima viziju igre i sastav koji će zaigrati protiv Talijana, no prvo o svojim razmišljanjima želim obavijestiti igrače," dodao je Bilić, koji je pratio ogled Dinama i Arsenala i bio je zadovoljan igrom koju su pokazali reprezentativci Luka Modrić i Eduardo Silva.

"Luka nikada nije bio upitan, ako nastavi ovako igrati sigurno će biti jedan od nositelja igre hrvatske vrste. Eduardo djeluje hitro i svježe, jedino je Čale odigrao loše. No, to neće poljuljati vjeru u njega," zaključio je izbornik hrvatske vrste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙