FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 9. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

TOKIO - Tokijske željezničke kompanije osmislile su bedževe za trudnice s natpisom "Dijete je u mojoj utrobi", sve u cilju da podgignu svijest ostalih putnika u glavnom japanskom gradu kako bi trudnicama ustupili mjesta u vlakovima. Rozi i plavi bedževi dijele se na željezničkim stanicama u cijeloj tokijskoj regiji kao pokušaj da se trudnicama olakša prijevoz vlakovima koji se često krcati putnicima. Da bi dobila bedž, žena ne mora dokazivati trudnoću.

LONDON - Slavni par Paul i Heather Mills McCartney angažirali su odvjetnike koji će ih zastupati u brakorazvodnoj parnici, i to ono isto dvoje odvjetnika koji su zastupali britanskog princa Charlesa i princezu Dianu kada su se razvodili 1996. Kada su McCartneyevi u svibnju najavili razvod, obećali su da će sve proći prijateljski. No, Heather Mills McCartney, koja se za bivšeg člana Beatlesa udala 2002. i s njim ima kćer Beatrice, sa smijehom je dočekala vijest da je, bez njezina znanja, promijenjena brava na vratima rezidencije McCartneyevih u Londonu, što je, vjerojatno, najava mukotrpne brakorazvodne parnice. Phil Hall, odvjetnik Heather Mills, potvrdio je da je Paul McCartney zamrznuo zajednički bankovni račun, te da je nedavno poslao "zakonsko pismo" svojoj supruzi u kojemu se žali zbog toga što su tri boce sredstava za čišćenje uzete iz njegova doma u Sussexu kako bi se njima očistio obližnji ured Heather Mills.

LONDON - Londonska policija uhitila je tri osobe koje sumnjiči za prisluškivanje telefonskih poziva iz službene rezidencije princa Charlesa, prijestolonasljednika britanske krune, u Londonu. Scotland Yard u utorak je izvijestio da bi navodno prisluškivanje telefona u prinčevoj kući (Clarence House London) moglo ugroziti sigurnost članova kraljevske obitelji. Istragu provodi antiteroristički odjel Scotland Yarda. Britanski mediji javljaju da ni jedan od uhićenih nije izvjestitelj nekog od britanskih tabloida. Ovaj slučaj nije prvi budući da su princ Charles, njegova suruga Camilla Parker-Bowles te bivša supruga, princeza Diaana, bili i ranije prisluškivani, što je rezultiralo po njih uznemirujućim detaljima iz njihovog privatnog života koji su završili u javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙