FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hezbollah tvrdi da je uništio dva izraelska tenka, ranio vojnike u južnom Libanonu

BEIRUT, 8. kolovoza 2006.(Hina/AFP) - Islamski otpor, vojno krilo Hezbollaha, priopćio je u utorak da je uništio dva izraelska tenka s posadom u žestokim sukobima u južnom Libanonu.
BEIRUT, 8. kolovoza 2006.(Hina/AFP) - Islamski otpor, vojno krilo Hezbollaha, priopćio je u utorak da je uništio dva izraelska tenka s posadom u žestokim sukobima u južnom Libanonu.

"Naši su borci uništili traktor i dva tenka tipa Merkava, u žestokim borbama pred Maiss al-Jabalom", na sredini granice, u takozvanom Galilejskom prstu, piše u priopćenju.

"Ubijeno je i ranjeno šest cionističkih vojnika koje neprijatelj izvlači s bojišnice, dok se borba nastavlja", dodaje se.

Kako navodi Islamski otpor, izraelska vojska je kao pojačanje poslala padobrance iz brigade Golani kako bi ponovo pokušala prodrijeti u to selo iz nekoliko pravaca, nakon opetovanih neuspjeha posljednjih tjedana.

Izraelski vojnici ranjeni su u utorak u razmjeni vatre s borcima Hezbollaha u južnom Libanonu, izvijestio je vojni izvor.

"Nekoliko vojnika ranjeno je u utorak navečer u razmjeni vatre s Hezbollahom", kazao je izvor.

Izraelski vojni radio izvijestio je također da je šest vojnika ranjeno kada je protutenkovska granata pala na njihovo oklopno vozilo u sektoru Bint Jbeil, na jugu Libanona.

Radio javlja da su u unakrsnoj vatri na tom području ubijena najmanje četiri, a ranjeno je pet šijitskih militanata.

Najmanje je pet civila ubijeno u utorak navečer u izraelskom bombardiranju konvoja kamiona kod sirijske granice, priopćila je libanonska policija.

U izraelskim zračnim napadima život je izgubilo pet osoba, a ranjena su četiri vozača kamiona, prema prvim policijskim izvješćima.

Izraelski su lovci izveli dvanaest napada zaredom na konvoj od 11 cisterna s gorivom, na cesti između Libanona i Sirije koju inače koriste krijumčari i na tri kamiona koja su prevozila marelice, nešto sjevernije, kako navode sigurnosne službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙