FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21,00 sat

ZAGREB, 8. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21,00 sat.
ZAGREB, 8. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21,00 sat.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) danas je, prema nalogu Državnog odvjetništva, započelo rad na utvrđivanju okolnosti vezanih uz navodne ratne zločine na području Dvora na Uni tijekom vojno-redarstvene akcije "Oluja", prikazanih na amaterskim snimkama koje je nedavno objavila beogradska televizija B92, doznaje se u MUP-u. "Zaprimili smo zahtjev i po njemu se postupa", izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Dodao je da je slučaj predan Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj na čijem su se području dogodili navodni zločini. "Provjerit će se sve činjenice i napraviti izvidi na terenu, a prema potrebi ostvarit ćemo suradnju i s policijom Bosne i Hercegovine", kazao je Mehun.

ZAGREB - Hrvatska udruga sindikata (HUS) ustvrdila je danas da je Tvornica duhana Rovinj (TDR) najmanje dva puta bila pod carinskom istragom zbog sumnje na šverc cigaretama, što potvrđuju dokumenti koje je HUS prije desetak dana uručio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću. TDR lažno tvrdi da ni u Hrvatskoj niti drugdje protiv njih nije vođen carinski postupak, rekao je novinarima predsjednik HUS-a Ozren Matijašević. Optužbe HUS-a odmah je opovrgnula Uprava TDR-a koja u priopćenju ističe da je TDR žrtva, a ne izvor šverca, a sindikalne čelnike naziva "krajnje neodgovornim ljudima" koji su protupravnim postupcima i nasilnim zauzimanjem tvornice, te nepoštivanjem sudskih odluka, nanijeli veliku štetu TDR-u i njegovim radnicima.

ZAGREB - Državna uprava za zaštitu i spašavanje odbacila je danas medijske napise da centar 112 ugrožava živote i da je Uprava u sukobu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS). Zakonom o HGSS ta je Služba postala dio organiziranog sustava zaštite i spašavanja čiji je nositelj Državna uprava, to je i prava pozadina navodnog sukoba i razlog zbog kojeg eksponirani pojedinci HGSS-a još nisu prihvatili djelovanje unutar jedinstvenog sustava, priopćila je Državna uprava.

VIROVITICA - U Virovitici je danas otvoreno 7. natjecanje za odabir najboljeg ročnog vojnika i najbolje ekipe Hrvatske kopnene vojske. U četiri dana snage će u sedam disciplina odmjeriti 31 ročni vojnik iz osam ekipa. Ročni vojnici natječu se u motoričkim sposobnostima (sklekovi, trbušnjaci, trčanje na 3200 metara), orijentaciji (kretanje po azimutu), rastavljanju puške, kopanju pješačkog rova i pružanju prve pomoći, a pristupit će i usmenom ispitu vojnih znanja.

ZAGREB - Pomoć zagrebačkim umirovljenicima za kolovoz isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od četvrtka, 10. kolovoza, priopćio je danas Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Umirovljenici koji nisu primili pomoć na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do četvrtka, 31. kolovoza. Pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, državljani Hrvatske s prebivalištem u Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

ZAGREB - Na većini cesta promet je srednje gust i teče bez zastoja, a pojačan je na prilaznim cestama turističkih mjesta duž Jadranske obale, gdje su mogući i duži zastoji, izvijestio je večeras u 19 sati Hrvatski auto-klub. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski na cestama u Istri i Lici. Pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske na graničnom prijelazu Macelj. Na ostalim graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙