FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Hrvatska - za nedjelju, 6. kolovoza

ZAGREB, 6. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa Hrvatska za nedjelju, 6. kolovoza.
ZAGREB, 6. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa Hrvatska za nedjelju, 6. kolovoza.

SINJ - Pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Stjepana Mesića održat će se 291. Sinjska alka koja je ustanovljena 1715. godine u spomen na pobjedu malobrojnih Sinjana i Cetinjana nad osmanlijskim osvajačima. U natjecanju, koje počinje u 17 sati, sudjeluje ukupno 17 kopljanika koje predvodi alajčauš Tonči Bešlić. Završno alkarsko slavlje rano ujutro najavit će pucnji prangija s drevne gradske tvrđave, gdje će se u 7 sati održati sat povijesti i služiti sveta misa, a gradska limena glazba svirati će budnicu ulicama grada. Na Alku, za koje su ulaznice već rasprodane, očekuje se dolazak velikog broja posjetitelja. Po završetku alkarskih natjecanja na programu je veliki vatromet u čast slavodobitnika i koncert sastava "Crvene jabuke".

SINJ - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks nazočit će svečanosti 291. Sinjske alke (u 17 sati). Prethodno će posjetiti crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske (u 15,15 sati) te nazočiti prigodnom kulturnom programu u Alkarskim dvorima (u 15,40 sati).

LABIN - Otvaranje 34. Mediteranskog kiparskog simpozija koji traje od 6. kolovoza do 15. rujna (Dolac-amfiteatar u Dubrovi, u 11 sati).

dežurni urednici:

ujutro/poslijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne/navečer: Neven Leskovar

telefon: 4808600

telefax: 4808822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙