FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 5. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 5. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

KIJEVO - Vojno-redarstvena akcija Oluja, kao i cijeli Domovinski rat bili su obrambena, legitimna i osloboditeljska akcija koja se vodila unutar granica Republike Hrvatske radi ponovnog uspostavljanja ustavnog poretka na cijelom području države, rekao je danas u Kijevu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Trebalo je razbiti zločinačku i terorističku tvorevinu, takozvanu Republiku Srpsku Krajinu, iz koje su u 4 godine postojanja protjerani svi koji nisu Srbi, a ubijeno je 600 ljudi, rekao je Šeks koji je Kijevo posjetio zajedno s potpredsjednikom Sabora Lukom Bebićem i saborskim izaslanstvom. Šeks je kazao da nisu povijesna istina izjava predsjednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice da je Oluja bila veliki i nekažnjeni zločin protiv srpskog naroda, kao ni tvrdnje nekih da je to bila genocidna akcija.

SINJ - U Sinju su danas u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, vijence kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Cetinske krajine položili general pukovnik Mladen Kruljac, koji će sutra na alkarskim svečanostima zastupati pokrovitelja Alke predsjednika Republike Stjepana Mesića, te predstavnici Sinja i Viteškog alkarskog društva. Vijence su položili i predstavnici političkih stranaka i udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

POŽEGA - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, danas je u Gradskom muzeju u Požegi svečano otvorena Spomen soba Domovinskog rata u požeškom kraju". Riječ je o stalnom muzejskom postavu otvorenom na inicijativu grada Požege uz potporu samih sudionika rata i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Autorica postava Mirjana Šperanda kazala je da posebnu zanimljivost čini računalo koje svakom posjetitelju omogućava da se na jednostavan način, dodirom ekrana, detaljno upozna s pojedinim temama, od ustrojavanja postrojbi do životopisa branitelja, ratnih operacije i slično. Prigodnim je riječima spomen sobu otvorio požeški župan Zdravko Ronko. U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti danas su u Požegi ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položeni vijenci te zapaljene svijeće, dok je u katedrali svete Terezije Avilske služena sveta misa.

RUPE - Preko graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka u Hrvatsku je danas do 12 sati ušlo oko 35.400 osoba, izvijestila je postaja granične policije u Rupi. Istodobno je iz Hrvatske preko tih graničnih prijelaza otputovalo oko 13.500 osoba. Cijelo jutro na Pasjaku i Rupi su gužve, u zemlju se ulazi u tri do četiri kolone, a iz nje izlazi u dvije kolone. Na tim prijelazima još ima gužve, no ne čeka se dugo na prijelaz granice, izvijestila je policija.

ZAGREB - Zagrebačka je policija tijekom noći zabilježila tri tučnjave u noćnim klubovima u zagrebačkoj okolici, u kojima je jedan mladić teže ozlijeđen, a nekoliko njih lakše, među njima i jedan policajac, koji nije bio na dužnosti. Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac danas je izvijestio da su se tučnjave dogodile u vrbovečkom noćnom klubu "The Kill Pub", u mjestu Križ kraj Ivanić-Grada, u noćnom klubu "Matrix", te u mjestu Mala Mlaka. Borovac je izvijestio da u tri noćna kluba u kojima su se noćas dogodile tučnjave nisu do sada bili poprišta takvih sukoba, te da nijedan od njih nije narodnjački klub.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙