FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu 5. kolovoza

ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje Općeg servisa vijesti Hrvatska za subotu 5. kolovoza.
ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje Općeg servisa vijesti Hrvatska za subotu 5. kolovoza.

KNIN - Središnja proslava 11. obljetnice Vojno-redarstvene akcije "Oluja" te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kojoj će nazočiti predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks s potpredsjednicima Sabora Lukom Bebićem i Đurđom Adlešić, te predsjednik Vlade Ivo Sanader s članovima Vlade.

- u 8,45 sati bit će položeni vijenci za poginule hrvatske branitelje na kninskom Gradskom groblju

- u 9 sati najavljeno je postrojavanje pripadnika 4. gardijske brigade u vojarni "General A.M. Pauk"

- u 9,20 sati predsjednik Mesić obratit će se okupljenima

- u 9,45 sati počet će svečanost podizanja državnog stijega na Kninskoj tvrđavi

- u 10,30 sati održat će se misa za Domovinu u crkvi sv. Ante koju će predvoditi provincijal fra Željko Tolić

KIJEVO - Predsjednik i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks i Luka Bebić položit će vijence kijevskim braniteljima na groblju u Kijevu (u 12 sati). Nakon polaganja vijenaca održat će se izvanredna svečana sjednica Općine Kijevo u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i obljetnice obrane Kijeva.

ŠKABRNJA - Dodjela zahvalnica obitelji Ene Šegarić i Općini Škabrnja u povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti (u 10 sati).

ZAGREB - Izaslanstvo Predsjednika Republike, koje će predvoditi načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić, će u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja iz Domovinskog rata na Mirogoju (u 9 sati), te na Krematoriju (u 9,30 sati).

ZAGREB - Vladino izaslanstvo na čelu s ministrom zdravstva Nevenom Ljubičićem položit će u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti vijence na Mirogoju (u 9 sati) i na Krematoriju (u 9,15 sati).

ZAGREB - Zajednica udruga HVIDR-e Grada Zagreba će zajedno s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen svim poginulim braniteljima na Mirogoju (u 10 sati) te na Medvedgradu (u 11 sati).

ZAGREB - Izaslanstvo HDZ-a, koje će predvoditi ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić, položit će vijence i zapaliti svijeće na Oltaru Domovine na Medvedgradu (u 8,45 sati), ispred Središnjeg križa na Mirogoju (u 9,10 sati), ispred groba prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana (u 9,30 sati), te na Krematoriju (u 9,45 sati).

ZAGREB - Proslava Dana Vojne biskupije (Ksaver, u 18 sati).

SILBA - Otvaranje i prezentacija Galerije parka skulptura koju otvara ministrica pravosuđa Ana Lovrin (u 19 sati).

SINJ - Drugi dan 291. Sinjske alke, u 18 sati počinje se trčati Čoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙