FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pijavica poharala auto-kamp Pinetu

PEROJ, , 3. kolovoza 2006. (Hina) - >Područje južne Istre poslije podne je zahvatilo je snažno nevrijeme, a nad morem pokraj auto-kampa Pineta, pokraj Peroja, oko 17 sati stvorila se pijavica.
PEROJ, , 3. kolovoza 2006. (Hina) - >Područje južne Istre poslije podne je zahvatilo je snažno nevrijeme, a nad morem pokraj auto-kampa Pineta, pokraj Peroja, oko 17 sati stvorila se pijavica.

Pijavica je u kampu, u kojemu boravi 1200 turista, iščupala i porušila stotinjak stabala, oštetila je 24 komercijalna objekta u kojima su bili smješteni strani gosti, desetak vozila, te šest šatora, izvijestio je novinare zapovjednik pulske Vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović.

Dodao je, kako su tom prigodom lakše ozlijeđene dvije osobe.

"Pričinjena je velika materijalna šteta, svi turisti koji su bili smješteni u bungalovima otišli su iz Pinete, a konačni broj još uvijek nije utvrđen. To je prava elementarna nepogoda i za ovu sezonu to nećemo stići popraviti", istaknuo je upravitelj kampa Pineta Damir Kostešić.

Odmah nakon nevremena u pomoć su stigli vatrogasci, djelatnici komunalnog poduzeća Herculanee, predstavnici Hrvatskih šuma, te policija, a u uklanjanju stabala pomogli su i sami turisti koji su odlučili ostati u kampu.

"Svi smo u šoku, jer nismo očekivali takvu štetu kad smo dolazili u kamp", kazala je načelnica Općine Fažana Dušanka Šuran. Po njenim riječima pedesetak obitelji je već napustilo kamp.

Kako se doznaje, nevrijeme se nakon samo nekoliko minuta haranja Pinetom nastavilo se širiti prema Stanciji Grgur, desetak kilometara jugoistočno prema Vodnjanu. Oštećeni su krovovi kuća, stabla, vinogradi, te električni kabel.

Prije Stancije pijavica je prešla preko ceste u blizini mjesta Gajane, gdje je srušila nekoliko stabala na kolnik, te je promet zbog toga do 17,25 sati bio zatvoren.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙