FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski Press: Hrvati vrbuju Novaka Đokovića

BEOGRAD, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Nakon objave vijesti u kojemu otac najboljeg srbijanskog tenisača Novaka Đokovića najavljuje napuštanje Srbije, beogradski list Press u četvrtak objavljuje kao senzacionalno da su "Hrvati izuzetno zainteresirani ponuditi svoje državljanstvo Đokoviću".
BEOGRAD, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Nakon objave vijesti u kojemu otac najboljeg srbijanskog tenisača Novaka Đokovića najavljuje napuštanje Srbije, beogradski list Press u četvrtak objavljuje kao senzacionalno da su "Hrvati izuzetno zainteresirani ponuditi svoje državljanstvo Đokoviću".

Press navodno, saznaje da su se "čim su čuli da Đokovići nisu zadovoljni uvjetima u Srbiji, čelnici hrvatskog sporta, ali i same hrvatske države, skovali plan kako pridobiti Đokovića, i tako pored Ivana Ljubičića, Marija Ančića i Ive Karlovića, dobiti još jednog vrhunskog tenisača". Glavni argument je taj što je Novaku Đokoviću majka rodom iz Vinkovaca, tvrdi Press.

Press dalje piše kako "nije slučajno što je Đoković dočekan nevjerovatnim ovacijama na ATP turniru u Umagu i što je hrvatska publika bezrezervno navijala za jednog Srbina". Također, Novaku se daje ogromna pozornost u hrvatskim medijima, gotovo svi ugledniji listovi objavili su velike razgovore sa njim tijekom trajanja turnira, a posebno im je zanimljiva priča o promjeni državljanstva.

Uostalom, zaključuje Press, finalu u Umagu nazočio je predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, ali i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, što nije nimalo slučajno".

U tekstu se potom kaže kako je "Novakov otac Srđan Đoković priznao da postoji veliko zanimanje iz drugih država za njegova sina, a prije svih se spominjala Velika Britanija. On se u intervjuu Pressu od srijede vrlo pohvalno izrazio o tretmanu Hrvata prema svojim sportašima.

Press,koji je tabloidni list, međutim u četvrtak piše kako "Srđan Đoković kaže da bi veoma dobro razmislio ako bi dobio ponudu Hrvata i da bi je gotovo sigurno odbio".

"Ja u ovom trenutku mogu samo reći da je Novak izuzetno dobro primljen u Umagu. Publika je bila listom uz njega, navijanje je bilo superkorektno, čak tvrdim da je postao ljubimac umaške publike. Ne želim se izjašnjavati da li će i kada moj sin uopće otići iz Srbije i uzeti drugo državljanstvo. Pogotovo je na ovim prostorima osjetljivo sve što je u svezi s Hrvatskom. Svakako da o toj opciji ne razmišljamo", kazao je Đokovićev otac, koji je dodao kako nije u pitanju samo Novak, nego i njegova dva mlađa, ali jednako talentirana sina Marko (15) i Đorđe (11).

Đoković tvrdi da razlog za eventualno napuštanje Srbije nikako ne bi bio financijski, već isključivo stav države prema vrhunskim sportašima.

"Da sam jurio novac to bih uradio kada je Novak bio sedamnaestogodišnjak. Sada imamo sasvim dovoljno i materijalno u ovom trenutku ne igra nikakvu ulogu. Mi imamo dovoljno, ja mogu da financijski poduprem i Marka i Đorđa i bilo kakva špekulacija da sam želio neku korist od teniskog kampa kojeg sam htio otvoriti, ne stoji. Želio sam samo da obitelj bude skupa", zaključuje Srđan Đoković.

U napisu se kaže i da Novak Đoković trenutačno ide redovno na terapiju ramena i podlaktice, kao i da te ozljede nisu teže prirode, te da je predaja finalnog dvoboja u Umagu isključivo plod iscrpljenosti.

U okviru istoga teksta Press navodi kako ni "crnogorske vlasti ne sjede skrštenih ruku kada je u pitanju angažiranje Novaka Đokovića".

Nazočnost crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića na finalu turnira u Umagu može se opravdati posjetom Hrvatskoj, ali i ne mora, tvrdi Press, jer Crnogorci ciljaju na crnogorsko podrijetlo obitelji Đoković kao glavni adut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙