FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američke dionice na dobitku zbog P&G-ja

NEW YORK, 3. kolovoza 2006. (Hina/Reuters) - Odlična zarada diva potrošne robe Procter&Gamblea (P&G) potaknula je u srijedu kupovine dionica na američkim burzama, podigavši vrijednosti burzovnih indeksa.
NEW YORK, 3. kolovoza 2006. (Hina/Reuters) - Odlična zarada diva potrošne robe Procter&Gamblea (P&G) potaknula je u srijedu kupovine dionica na američkim burzama, podigavši vrijednosti burzovnih indeksa.

Njujorški Dow Jones indeks porastao je 0,7 posto, na 11.199 bodova. Tehnološki Nasdaq skočio je 0,8 posto, na 2.079 bodova.

Najveći poticaj rastu vrijednosti indeksa dala je dionica P&G-ja, koja je ojačala 4,2 posto po objavi rezultata poslovanja u drugom ovogodišnjem tromjesečju iznad očekivanja tržišta.

I zarada najveće svjetske medijske kompanije Time Warner premašila je procjene, podigavši cijene njezinih dionica 2,6 posto. Tehnološkom sektoru, pak, poticaj je dala potvrda optimistične procjene poslovanja Adobe Systemsa u ovoj godini, poskupjevši dionice te softverske kompanije za 14 posto.

"P&G, čije poslovanje je dobar pokazatelj povjerenja potrošača, izvijestio je o lijepoj zaradi, a i zarada Time Warnera, čije poslovanje je također usmjereno individualnim potrošačima, snažno je porasla", ocijenio je Eric Kuby, zadužen za ulaganja pri investicijskom fondu North Star Investment Management.

I dok je pozornost ulagača na Wall Streetu usmjerena na zarade kompanija, na tržištu vlada i neizvjesnost u pogledu sljedećeg poteza koji će povući američka središnja banka Fed idućeg utorka. Još nije jasno hoće li se Fed odlučiti 18. put uzastopno podići ključnu kamatnu stopu ili će pauzirati s ciklusom zaoštravanja monetarne politike. Odluči li se za pauzu to bi kratkoročno dalo poticaja tržištu dionica, mišljenja su analitičari.

Na europskim burzama cijene dionica nadoknadile su ranije gubitke uslijed izvješća o snažnim dobitima BNP Paribasa, Danonea i Novo Nordiska. Londonski Ftse indeks porastao je 0,9 posto, na 5.932 boda. Frankfurtski DAX ojačao je 1,5 posto, na 5.680 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙